Europa in pericol! OAMENII DE STIINTA CONFIRMA CEL MAI NEGRU SCENARIU

0

Publicatia Washington Post, care citează savanți de prestigiu și date științifice oficiale, confirmă un scenariu catastrofic. Sunt vizați în primul rând europenii.

Studiul de alarmă a fost publicat în luna martie 2015, dar aproape imediat a fost lansată o campanie de discreditare pe Internet, cel mai probabil de către lobby-ul unor companii interesate.

 Stefan Rahmstorf  de la Institutul Potsdam și Michael Mann, de la Universitatea Pennsylvania, au avertizat, în martie, că AMOC (un curent oceanic care aduce ape calde din sudul în nordul Atlanticului)  este din ce în ce mai slab. Asimilat deseori Golfstream-ului,  AMOC pare a fi blocat din cauza încălzirii globale, ce produce topirea ghețurilor arctice și consecutiv un exces de apă rece și densă în nordul Altanticului.
Aceasta nu mai permite apelor calde din sud să urce până în nordul Europei, scrie dcnews.ro.

Încălzirea globală nu mai poate fi ascunsă

Blocarea schimbului de căldură la nivel planetar este o dovadă a încălzirii globale, cauzate de emisiile de carbon. Acest fenomen este contrazis de unii savanți, dar și de lobiștii unor țări exportatoare de petrol sau a unor companii auto.

Experții citați în articolul WP spun că teorii care explică paradoxala răcire a emisferei nordice, din cauza încălzirii globale, circulau de mai multă vreme.

incalzire globala - Europa in pericol! OAMENII DE STIINTA CONFIRMA CEL MAI NEGRU SCENARIU

Nimeni nu credea însă că schimbarea va fi atât de bruscă. Răcirea va cauza pagube uriașe economiei mondiale, în această zonă fiind concentrată populația a șase dintre cele mai industrializate zece țări ale lumii.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și