Take a fresh look at your lifestyle.

EUGENIA, PROGRAME DE IGIENĂ RASIALĂ

Următoarele două declarații au fost formulate în același an, 1925, și aparțin, fiecare în parte, câte unei figuri publice despre care se presupunea că nu ar avea nimic în comun.

Cei care sunt fizic sau psihic nesănătoși sau invalizi nu trebuie să transmită astfel de afecțiuni organismului unor copii… Societatea îi poate împiedica pe ce care sunt în mod evident nesănătoși să își mai perpetueze specia.

Cea din urmă declarație îi aparține unui judecător al Curții Supreme a SUA, iar prima unui reputat specialist american.

Programele de igienă rasială ale naziștilor germani au fost cu siguranță cele mai catastrofale aplicări ale teoriei eugeniei, dar ele nu au fost nici primele nici ultimele.

SUA a fost prima putere care a pus în practică purificarea etnică. La sfârșitul secolului al XIX-lea, în statele Michigan și Massachusetts au fost castrați numeroși bolnavi psihici și tineri care manifestau așa-numite imperfecțiuni genetice precum epilepsie persistentă, imbecilitate și masturbare cauzatoare de slăbire a judecății.

Castrarea era o metodă care nu dădea bine publicului, așa că vasectomia a devenit metoda preferată de sterilizare pentru bărbați, iar echivalentul acesteia, salpingectomia, a fost preferată pentru sterilizarea femeilor.

Loading...

Imbecilii și idioții reprezentau o obsesie constantă pentru harnicii inițiați care instituiau eugenia. O astfel de lege a fost adoptată în Indiana pentru a preveni procrearea unor criminali, idioți, imbecili și violatori patologici. În acea perioadă, în California au fost sterilizate 6200 de persoane.

Calificativul de intelect nedezvoltat era dat pe baza unor teste de inteligență, sau de judecățile oamenilor de știință. Conform acestor standarde, nu numai idioții, imbecilii și tâmpiții erau considerați inferiori, ci și grupuri întregi de etnici.

Sir Francis Galton, reprezentant al nobilimii britanice, considera că membrii eminenți ai societății britanice provin din părinți eminențe.
Darwin i-a adus laude pentru munca sa admirabilă.

În anul 1960, psihologul american, Henry Garett, de la Universitatea Columbia, considera că persoanele cu descendență africană sunt cu 200000 de ani în urma celor cu piele albă.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost clasificați după culoarea pielii. În Biblie întâlnim o clasificare simplă a animalelor. Este vorba despre animale comestibile și necomestibile, pure și impure.

Carl Von Linne a fost printre primii cercetători care a făcut o clasificare a raselor umane. Conform teoriei sale, americanii erau roșii, colerici și drepți, europenii erau albi, sangvini și mușchiuloși, asiaticii erau galbeni, melancolici și rigizi, iar africanii erau negri, flegmatici și decontractați.

Pe măsură ce știința a evoluat, s-a pus întrebarea dacă toți oamenii, indiferent de rasă, au aceleași origini și dacă este realistă această teorie, de ce sunt diferențe fizice, dar și de mentalitate între acestea.

rasism

Studiile științifice arată că între rasele umane sunt variații genetice nesemnificative. Referitor la culoarea pielii, aceasta este dată de pigmentul natural, melanină. Soarele dezvoltă un bronzaj permanent la populațiile care locuiesc în zonele de sud ale planetei. Pe măsură ce ne îndreptăm spre nord, pielea devine albă.

Sunt și sceptici în ceea ce privește această teorie. Revenim la vechile texte, în care se spune că, divinități albe, de rasă ariană, au coborât din cer, pentru a ajuta populațiile. Pentru indieni, africani, egipteni, mayași, textele fac precizarea divinități albe, sau zeul alb.

Putem presupune că primele civilizații nu făceau parte din ceea ce s-a numit rasă ariană și prin venirea unei rase diferite, poate non-umană, s-a format omenirea?

loading...

Comentariile sunt închise.