Medicina alternativa

Eternitatea bradului, o sursa inepuizabila de sanatate care trateaza diverse afectiuni

Demult, tare demult, în vremuri străvechi, atunci când Domnul Iisus și Sfântul Petre cutreierau lumea, s-a iscat din senin o furtună foarte mare. Grindina era cât oul de porumbel, iar cei doi au cerut ajutorul pomilor pentru a se adăposti. Stejarii nu au putut să-i adăpostească pentru că abia își puteau păzi frunzele de mânia cerurilor, merii și perii au spus că trebuie să-și apere fructele, sălciile și plopii s-au făcut că nu îi aud și singurii care s-au oferit să le ofere adăpost au fost brazii.

Bradul nu avea fructe de apărat, țepii lui ascuțiți nu se temeau de grindină mare, iar în general, oamenii îl considerau nefolositor. Așadar, bradul a avut onoarea și mândria de a-i adăposti pe Domnul Iisus și Sfântul Petre până ce furtuna s-a oprit. Atunci când Soarele mândru s-a întors pe cer, Iisus a ieșit de sub cetina deasă a bradului și i-a spus că drept mulțumire, prin voia Tatălui său, îl va răsplăti cum se cuvine. Din acel moment, bradul nu și-a mai pierdut frunzișul iarna, cetina sa a căpătat o mireasmă îmbietoare și capacități tămăduitoare pentru ca oamenii să-l prețuiască cum se cuvine, iar rodul său să fie în miez de iarnă, atunci când toate fructele pământului se vor fi terminat.

Bradul a început să fie apreciat pentru că din diversele sale componente oferă leacuri cu adevărat tămăduitoare. Iată câteva leacuri tradiționale care se pot prepara din diversele componente ale bradului:

Siropul de ace de brad

sirop muguri de brad - Eternitatea bradului, o sursa inepuizabila de sanatate care trateaza diverse afectiuni

De pe ramurile de brad proaspăt culese se rup numai acele, care se zdrobesc apoi pe o planşeta de lemn, cât mai bine, cu ajutorul unui tocător. Într-un borcan de sticla cu capac şi cu gura largă se pune un strat gros de un deget de miere, apoi se adaugă un strat subţire şi uniform de ace de brad după care un nou strat de miere, și tot așa până se umple borcanul. În final, deasupra ultimului strat de ace de brad, se pune un strat gros de două-trei degete de miere, după care se închide borcanul ermetic, cu capacul. Se lăsa acest amestec în cămară, de la două la patru săptămâni, apoi se scoate şi se filtrează totul, rezultând un sirop extrem de parfumat şi cu efecte tămăduitoare deosebite.
Acest sirop este indicat pentru tratarea afecţiunilor respiratorii (tuse persistentă, bronşite cronice, astm bronşic, traheită, faringită, gripă, guturai, sinuzită, tuberculoză)

Tinctura din muguri

loading...

Se pun 15 linguri muguri tocaţi mărunt se pun într-un borcan de sticlă, se adaugă 2 linguri răşină de brad şi 200 ml alcool 900 (nediluat); se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat timp de 10 zile. După strecurare se trece în sticluţe brune şi se consumă câte 1 linguriţă diluată în 50 ml apă, de 3-4 ori pe zi, într-o cură de 12 zile, cu efecte antiinfecţioase şi antiinflamatoare în gastroenterite, vome şi alte afecţiuni digestive.

Decoct din cetină

1 kg ramuri tinere la brad se fierb timp de 10-15 minute în 3 litri apă; se toarnă în apa de baie, unde se stă 15-20 minute, având efecte favorabile în boli reumatismale, dureri articulare, artrită reumatoidă, întărirea sistemului nervos, oboseală fizică şi psihică, gripe, răceli, evitarea îmbolnăvirilor uşoare şi tonifierea generală a organismului.

Infuzie din muguri

Se iau două linguri muguri se pun în 250 ml apă clocotită; se lasă să infuzeze 10-15 minute, se strecoară, se îndulceşte cu miere de albine şi se consumă câte 2-3 ceaiuri pe zi, după mesele principale, într-o cură de 3-4 săptămâni, având acţiune în bolile pulmonare (gripă, răceală), boli nervoase, renale şi digestive. Cu infuzie din muguri se fac inhalaţii timp de 5-10 minute pentru activarea circulaţiei sângelui spre cap şi pentru redarea tonusului la tenurile obosite. După inhalaţie se ţine capul acoperit încă 30 minute şi se evită frigul sau curentul timp de 3 ore.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top