The news is by your side.

Este mania bipolara iluminare spirituala? (partea I)

0

Bipolaritate – Iluminare / Bipolaritate – Iluminare. Este posibil ca aceste doua experiente ce par atat de diferite sa fie la nivel sensorial acelasi lucru? La inceput poti gandi ca acest lucru este imposibil dar, cand te uiti mai indeaproape, amandoua experientele incep cu acelasi eveniment. Un colaps al egoului.

Cei mai multi oameni stiu deja ca Bipolaritatea are cateva simptome foarte negative cum ar fi:
– Sa cheltui foarte multi bani;
– Schimbari emotionale;
– Halucinatii;
– Paranoia;

Putini sunt aceia care stiu ca un episod maniacal bipolar de asemenea include simptome ce au fost asociate de-a lungul istoriei cu trairile de iluminare spirituala. Deci daca esti un calucar Buddist care ajunge acolo meditand timp de 20 de ani sau esti un adolescent de 19 ani si esti lovit de aceasta experienta intr-un centru comercial, ambele experiente vor avea aspecte ce sunt profund spirituale prin natura lor. Si cand spun spirituale, inteleg mistice.

Acum vom parcurge cateva experiente senzoriale care sunt comune atat persoanei care trece printr-o experienta de iluminare spirituala cat si unei persoane care trece printr-un tip de pshihoza acuta asociata adeseori in prezent cu Bipolaritate I.

Pentru a ilustra acestea voi folosi munca artistului meu favorit Salvador Dali care, cred ca sunteti de acord, daca ar fi in viata astazi ar fi sub tratament medicamentos puternic. Principalul lucru care se intampla intr-o criza maniacala bipolara, lucru care este binecunoscut ca se intampla si in anumite forme de iluminare, cum ar fi o trezire a sarpelui Kundalini, este ca simti un val puternic de energie in corp. Acesta este primul lucru care te loveste. Cauza acestui val de energie este colapsul egoului si eliberarea sufletului pentru prima oara.

Vorbind din punct de vedere personal cea mai mistica experienta pe care am avut-o a fost sentimentul ca sunt una cu tot (unitate). Simti cum corpul tau si toate celelalte lucruri sunt una (nu mai sunt separate). Iar ceea ce simti este ca tu esti tot si totul esti tu.

Simti ca ai acesat un nivel de realitate mult mai profund si impreuna cu asta ai un nivel mult mai profund de intelegere in ceea ce priveste cine suntem si ce facem aici pe Pamant. Experienta este indescriptibila si imposibil de comunicat in termenii limbii normale pe care o vorbim. Ca rezultat persoana care traieste experienta va incerca sa se exprime folosind metafore.

Simturile persoanei respective pot fi mult crescute, poate avea o vedere mai buna, gustul, mirosul si auzul mult mai dezvoltate, de asemenea are o sensibilitate sporita fata de alte persoane. Poti simti vibratiile altor oameni sau le poti citi gandurile intr-un mod in care nu ai putut-o face pana atunci.

Multi oameni sunt atemporali in aceste momente. Unii oameni au sensatia ca pot controla timpul, oprindu-l sau pornindu-l cu propria lor vointa sau concentrare.

Adeseori va exista un sentiment de dragoste coplesitor ce va izvora din tine si vei manifesta afectiune pentru alti oameni si apreciere pentru frumusete; te vei gasi exprimand dragoste pentru plante si animale.

Se petrece de asemenea o eliberare de multe reprimari in aceste experiente si una dintre cele mai mari este pierderea rusinii pe care o avem pentru propriile corpuri. De aceea intampla atat de des ca oamenii sa se desbrace in pielea goala in timpul psihozelor.

Peste toate acestea este un sentiment coplesitor de sacru/sacralitate a tuturor lucrurilor din jur ca si cand ai fi in cel mai magnific templu / biserica din lume. Totul in jurul tau pare sa fie atins de Dumnezeu. Asa cum descrie Dr. John Weir Perry in cartea sa „Limita Indepartata a Nebuniei” te simti ca si cum ai fi intr-o lume intermediara, nici Rai – nici Pamant. Un fel de Purgatoriu sau Bardo unde se petrec toate aceste experiente. Foarte adesea in aceasta lume intermediara vei simti ca esti testat de Dumnezeu. Chiar oamenii din jurul tau, cu numele lor pamantesc, iti apar ca niste personaje care sunt acolo pentru a te testa; o mare parte a acestor teste o va reprezenta confruntarea cu moartea. Multi oameni simt ca se intalnesc cu propria moarte sau cred ca au murit in acest proces.

Ca parte din vindecarea ce are loc, exista o reintoarcere la originile propriei vieti. Multi oameni au sensatia ca se reintorc in copilarie sau chiar ca sunt din nou in uterul mamei. Altii au sensatia ca se reintorc la momentul crearii universului si al Big Bangului.Pentru multi este o combinatie a acestori lucruri precum si alte experiente puternice cum ar fi aducerea aminte a unei vieti trecute.

Pe masura ce procesul se desfasoara incep sa ti se schimbe valorile. Sentimentele tale si integritatea personala devin mult mai importante pentru tine decat au fost vreodata. In acelasi timp se largeste si constiinta ta, fiind elevata la un nivel de constiinta social/global astfel incat problemele globale ca mediul sau saracia, care poate erau pana atunci undeva in subconstient, devin acum importante si presante pentru tine.

iluminare-298x300 Este mania bipolara iluminare spirituala? (partea I)
iluminare

Deci, asa cum spuneam la inceput, daca esti un adolescent de 19 ani lovit de o criza de manie bipolara, vei recunoaste usor o parte, daca nu chiar toate aceste experiente senzoriale despre care am vorbit. Dar ceea ce nu stii este ca de-a lungul istoriei toate aceste experiente senzoriale pe care tu le-ai avut au fost intr-un fel sau altul legate de diferite forme de iluminare. Aceste experiente mistice senzoriale au fost asociate cu:
– Satori in Zen;
– Samadhi in Hinduism;
– Nirvana in Buddhism;
– Viziunile sfiintilor Crestini.
In vest aceste experiente au fost recunoscute de asemenea de un numar de psihologi si psihiatri, oameni de varf in profesia lor, ca Dr. Stan Grof care face referire la aceste experiente ca fiind parte dintr-o emergenta spirituala. Ken Wilber face referire la o varietate de experiente mistice si toate acestea cred ca pot fi legate de ceea ce el numeste misticismul naturii; Abraham Maslow, cunoscut mai ales pentru piramida nevoilor, spune despre experientele pe care le-am descris aici ca facand parte dintr-o nevoie de varf. Deci exista o istorie a intelegerii acestor experiente la nivel psihologic si in vest.

Ce inseamna insa Iluminare sau experienta mistica in opinia marii majoritati din zilele noastre? Ei bine, in concordanta cu stiinta, psihiatria si societatea de azi (despre care se spune ca este una moderna), iluminarea este:
– Nebunie;
– Criza maniacala bipolara;
– Psihoza acuta.
Pe scurt: nu exista! Este un colaps al mintii noastre rationale cauzate de un creier defect sau de un dezechilibru chimic; nu are nici o valoare pentru viata noastra si trebuie oprita cu medicatie cu orice pret.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și