Este cometa ISON un OZN? Iată răspunsul șocant al cercetătorilor NASA!

Cometa ISON a devenit un punct major de interes în rândul oamenilor de știință din cauza comportamentului său ciudat din spațiu. Teoria cum că aceasta cometă ar fi de fapt un OZN gigant s-a născut odată ce s-a descoperit faptul că legile fizice sunt ignorate, fapt demonstrat prin fotografiile captate în ultima perioadă de telescopul Hubble.

Cometa ISON a fost descoperită de de astronomii ruși Vitali Nevski și Artyom Novichonok de la Institutul Internațional de Optică Științifică în 24 septembrie 2012 și conform calculelor ulterioare ea va trece la o distanță foarte mică de planeta noastră în ziua de 26 decembrie 2013. Lucrurile au fot normale până când telescopul Hubble a început să capteze diverse imagini cu această cometă. Totul a început în ziua de 30 aprilie, când imaginile au fost analizate și s-a ajuns la concluzia că ISON nu este o cometă ca oricare alta, ci una specială, așa cum nu s-a mai văzut până în prezent.

Expunerile au fost combinate pentru a produce o imagine cât mai clară, iar șocul a fost mare atunci când s-a dovedit că ISON este formată din 3 părți, lucru imposibil pentru o cometă. Atunci au început și întrebările și cei mai mulți dintre cei care au analizat imaginile sunt de părere că dacă ISON nu este un OZN, atunci cu siguranță că s-ar fi rupt în două, o parte fiind coada. Dar dacă această rupere ar fi fost posibilă cum de ambele corpuri circulă împreună cu aceeași viteză?

Pe de cealaltă parte, oamenii de știință precum Richard White sunt de părere că aceste imagini sunt confuze și că ISON nu este deloc formată din două sau trei bucăți, ci este o iluzie provenită din modul expunerii camerei de fotografiat.

Cometa ISON nu este formată din trei părți, ci este o iluzie optică. Fotografiile au fost preluate de Hubble, un telescop care se află în permanentă mișcare, la care se adaugă și viteze cometei, iar rezultatul este unul înșelător„, a declarat White.

Loading...
cometa ison
cometa ison

Acestă explicație este pertinentă în condițiile în care vine de la un om de știință, dar istoria fotografiilor captate de Hubble nu au indicat niciodată un corp ceresc în același timp în 3 ipostaze. Dacă explicația este corectă atunci din ce cauză până în prezent niciun corp ceresc nu a fost fotografiat astfel, pentru că până la urmă întreg Universul este într-o permanentă mișcare?

Probabil că încă o dată explicația cercetătorilor NASA se dorește a fi una pe jumătate adevărată, pentru că altfel adevărul nu ar putea fi altfel ascuns.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și