Take a fresh look at your lifestyle.

Eschimoșii, secretele unui popor misterios

1

Cuvântul eschimos înseamnă mâncător de carne crudă. Pe o arie vastă, din Siberia până în Canada, sunt întâlnite comunități formate din eschimoși sau inuiți.

Primii care au intrat în contact cu eschimoșii au fost norvegienii care îi considerau ființe supranaturale, pentru că au fost surprinși să constate rezistența lor, dar și cutumele după care își organizau viața.

Eschimoșii sunt convinși că lumea este condusă de duhuri. Ei susțin existența subpământenilor giganți și a spiridușilor. Ei mai cred în reîncarnare și dau numele celor defuncți copiilor născuți.

În funcție de comportamentul pe pământ, sufletul se duce în unul dintre cele trei regate și revine oricând pe pământ, iar vrăjitorii sunt cei care pot îmblânzi duhurile, intrând în comunicare cu spiritele.

Specialiștii susțin că migrarea spre Groenlanda, Siberia și nordul Canadei a avut loc acum 50000 de ani, iar eschimoșii sunt născuți din etnii ale căror leagăne se situează pe un alt continent. Rămâne un mister de unde vin eschimoșii.

Loading...

Unii cercetători susțin că ei au emigrat din China și s-au adaptat condițiilor vitrege, într-un mediu cu resurse limitate. În mod inexplicabil, ei au refuzat de a recurge la practici cum ar fi creșterea renilor, așa cum fac laponii din Scandinavia.

În Antarctica, iarna durează opt luni. O perioadă care ar putea fi considerată de nesuportat pentru mulți dintre noi. Sursa principală de hrană a eschimoșilor sunt peștii și animalele marine. Cu tehnici numai de ei cunoscute ei vânează foci și balene.

Speranța de viață a eschimoșilor este cu zece ani mai mică decât a occidentalilor. Cauza este alimentația, lipsa de legume și fructe.
În anul 1950, 55 de copii eschimoși au fost luați de lângă familiile lor și duși în Danemarca. Scopul experimentului era modernizarea copiilor.

Înainte de a fi trimiși în familii daneze de adopție, copii au fost supuși la o lungă carantină. Existau temeri că ei pot avea boli contagioase.
Momentul sosirii copiilor eschimoși în Danemarca a fost unul foarte important, astfel încât și regina Ines a Danemarcei i-a vizitat.

eschimosii

Experimentul a fost un eșec. Câțiva copii au reușit să se integreze în familiile daneze. Alții au murit sau au fost trimiși în Groenlanda, țara lor de origine. S-a spus că lumea modernă, confortul, banii, nu au avut influențe asupra micilor eschimoși care tânjeau după traiul lor simplu și auster.

loading...