Mozaic

Escadronul Morții DE LA ROMÂNIA LA SUA

Școala Americilor sau Escadronul Morții este un centru militar de instrucție din SUA. Acolo s-au format câțiva dintre cei mai sângeroși dictatori din America Latină.

În spatele unor grupări teroriste nu este greu să remarcăm mâna unor servicii secrete. Terorismul a fost folosit ca instrument pentru obținerea unor interese politice sau economice.

În Forst Benning, Georgia, funcționează din anul 1946 un centru militar de instrucție cunoscut sub numele de Școala Americilor sau Școala de Terorism a SUA, nume la care s-a renunțat după atentatele din 11 septembrie 2001.

Manuel Predero în lucrarea sa Corupția marilor puteri. Strategii și minciuni în politica mondială afirma, în cadrul acestui centru, armata americană a predat miilor de teroriști latino-americani de extremă dreapta toate tipurile de tehnici de luptă și militare, asasinate, torturi, manevrarea explozibilului, război de gherilă, război psihologic.

Odată însușită lecția, acești conducători ai terorii debarcă în țările respective sub supravegherea CIA pentru a controla debaraua SUA.

Liderii escadroanelor morții și câțiva dintre cei mai sângeroși dictatori din America Latină au fost formați de către serviciile secrete americane. Elevii lor au fost responsabili de sute de mii de morți și de ani de represiune și de torturi.

loading...

În anul 1993, comisia ONU pentru adevărul cu privire la crimele comise de către militari în El Salvador i-a identificat pe oficialii responsabili de cele mai mari atrocități. Toți fuseseră formați la Școala Americilor.

În anul 1996, guvernul american a fost obligat să publice câteva dintre manualele care se utilizau la această sinistră școală. Era vorba despre șantaj, tortură, arestări.

După câțiva ani, Camera Reprezentanților a votat închiderea acestei școli, pentru ca apoi să o redeschidă sub o altă denumire. În alte documente declasificate sunt dovezi din care reiese că SUA finanțau acțiunile teroriste în anumite state.

Sub președinții Reagan și Bush Senior, Escadroanele Morții au atins apogeul. Ralph McGehee, agent CIA a descris antrenamentele la care a participat timp de 25 de ani. Ele depășeau ceea ce și-ar imagina cineva despre nazism.

Trebuiau uciși liderii de stânga, a mai spus McGehee. În anul 1973, a fost întocmită o listă cu 20000 de personalități de stânga considerate indezirabile și care trebuiau lichidate.

Escadronul Mor%C8%9Bii - Escadronul Morții DE LA ROMÂNIA LA SUA

Sintagma escadronul morții a fost utilizat pentru prima dată în România, în privința Gărzii de Fier. Ulterior sintagma a fost preluată de către americani. Din păcate, escadroanele morții s-au întors ca un recul asupra mentorilor săi. Și tu, Brutus, fiul meu!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top