Erupția vulcanului Yellowstone este iminentă. Bizonii evadează din rezervația naturală

0

Mii de bizoni evadează din Parcul Național Yellowstone din Statele Unite ale Americii și nimeni nu își poate explica motivul. Cu toate acestea există o teorie care susține că de fapt bizonii fug de un mare pericol care urmează să fie produs de celebrul vulcan Yellowstone.

Cercetătorii americani au descoperit de curând faptul că vulcanul Yellowstone este de 2,5 ori mai mare decât se credea inițial. Acest fapt este unul cutremurător pentru că în cazul în care bizonii anunță erupția vulcanului, consecințele vor fi dramatice pentru întreaga America și vor pune în pericol întreaga planetă.

Specialiștii Jamie Farrell și Bob Smith de la Departamentul de Geologie si Geofizica, din cadrul Universității din Utah, sunt de părere că vulcanul Yellowstone se află în pragul unei explozii. Aceasta ar putea fi cea mai mare din ultimii 2 milioane de ani și există probabilitatea ca viața de pe continentul nord american să fie pusă sub semnul întrebării.

Măsurătorile geologilor demonstrează că vulcanul se află într-o perioadă premergătoare unei explozii. Ideea de bază este că nu se poate preciza cu exactitate cât va mai dura această perioadă, dar conform semnelor este posibil ca ea să se încheie în scurt timp.

Dacă aceasta ar exploda cu o forţă de o mie de ori mai puternică decât cea de la Muntele St Helens din 1980.Împrăştiind lava departe în cer, un nor de cenuşa incinerând vegetaţia s-ar răsfira aruncând un strat de trei metri adâncime până la 1000 de mile distanţă. Două treimi din SUA ar putea deveni de nelocuit din cauza aerului toxic, forţând coborârea la sol a mii de zboruri şi silind milioane de oameni să îşi părăsească locuinţele.

O erupţie completă la Yellowstone ar putea fi de până la 1.000 de ori mai puternică decât erupţia de pe Muntele St Helens din 1980. Aceasta ar ridica cenuşa vulcanică la 25 mile în aer. Următoarea erupţie la Yellowstone pare să se apropie cu fiecare an ce trece. Începând cu anul 2004, unele zone ale Parcului Naţional Yellowstone au crescut cu până la 25 de centimetri şi s-au înregistrat 3.000 de cutremure în zona Yellowstone în fiecare an.

O erupţie masivă la Yellowstone ar însemna că aproape totul pe o rază de 100 mile de Yellowstone ar fi ucis imediat. Ar acoperi practic întreaga zonă de vest a Statelor Unite cu cenuşa vulcanică. Producţia de alimente în America ar fi aproape în totalitate distrusă.“Iarna vulcanică”, ar răci radical planeta.

bizoni

Unii oameni de ştiinţă cred că temperaturile globale ar putea scădea cu până la 20 de grade. America n-ar mai fi niciodată la fel iar oameni de ştiinţă cred că o erupţie completa ar face două treimi din Statele Unite complet de nelocuit. Erupţia vulcanului Yellowstone ar fi însă dăunătoare întregii planete. Efectele sale ar putea duce la o mică era glaciară ce ar paraliza planeta.

loading...
loading...