Erich Von Daniken: ”Extratereștrii antici se vor întoarce!”

La începutul lunii iulie 2018, a avut loc la Barcelona un eveniment mondial. Este vorba despre The Ufology World Congress, la care a participat și Erich Von Daniken, autor a 26 de cărți traduse în 30 de limbi și ale căror vânzări au depășit 63 milioane de exemplare.

Daniken este cunoscut și pentru seria de documentare Ancient Aliens difuzată de canalul de televiziune History Channel.

El a fost printre primii cercetători care au susținut teoria conform căreia extratereștrii au ajutat omenirea în evoluția sa. Extratereștrii au vizitat planeta noastră acum câteva mii de ani. Au studiat triburile, limbile pe care le vorbeau, au oferit informații, după care au dispărut.

Strămoșii noștri din epoca de piatră nu puteau înțelege ceea ce li se întâmplă și i-au asemuit pe extratereștrii cu divinitățile.

Daniken este specialist în astroarheologie, iar teoriile sale se bazează pe studii și cercetări efectuate în ultimii 40 de ani. Primele cercetări le-a început cu civilizația mayașă.

El a descoperit că mayașii utilizau două calendare, unul civil, de tip solar, care cuprindea 365 de zile, bisextil și cu ore adiționale și un alt calendar, religios, numit Calendarul lui Dumnezeu, care cuprindea 260 de zile.

Loading...

Daniken explică cel de al doilea calendar în modul următor. Între planetele Marte și Jupiter există o zonă numită Centura de asteroizi care este dovadă că în urmă cu mult timp a existat o planetă a cărei mișcare de revoluție în jurul Soarelui era de 260 de zile.

Extratereștrii care au intrat în contact cu mayașii populaseră această planetă.

Conform teoriei lui Daniken, extratereștrii au lăsat probe ale trecerii lor pe Pământ. Petroglifele, artefactele religioase, Biblia, monumentele megalitice sunt câteva dintre acestea.

Piramidele egiptene, un subiect controversat

piramideDaniken face parte dintre susținătorii teorie conform căreia vechii egipteni au construit piramidele cu ajutorul extratereștrilor. El a lansat în lumea științifică o întrebare referitoare la Keops.

Dacă acest faraon a dispus construcția unei piramide gigantice, de ce în interiorul ei nu au fost descoperită nicio statuie a acestui faraon?

Vechii egipteni nu dispuneau de tehnologia și tehnica de lucru pentru a construi o piramidă despre care se spune că este perfectă.

Cercetările sale nu s-au oprit aici. El a parcurs textele antice hinduse. Acestea descriu mașinile zburătoare, carele de foc pe care le foloseau zeii pentru a coborî pe Pământ.
Daniken lansează o altă întrebare.

De ce ar fi avut zeii nevoie de care de foc ca să ajungă pe Pământ, în condițiile în care ei erau divinități cu puteri excepționale.

Biblia, un subiect sensibil

cod biblicCartea lui Enoh este una dintre cele mai vechi scrieri biblice. Cu toate acestea, ea a fost scoasă din Biblia canonică, fiind catalogată apocrifă de către teologi.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, în Etiopia au fost descoperite trei manuscrise păstrate de biserica locală și considerate ca făcând parte din Biblie. Biserica catolică a respins aceste documente, considerându-le apocrife.

Daniken este primul cercetător care semnalează faptul că manuscrisele conțin cele mai vechi texte biblice care descriu evenimente preluate de Biblie, în mod trunchiat și cu interpretări diferite.

În concepția lui Daniken, Enoh este un personaj venit din Univers, un extraterestru, care prin cunoștințele și înțelepciunea sa a ajutat omenirea în evoluția sa.

loading...

Comentariile sunt închise.