Erich Von Daniken despre Vimana, avioanele care zburau pe alte planete

Erich Von Daniken despre Vimana, avioanele care zburau pe alte planete

Erich Von Daniken este considerat părintele astronauticii. Studiile sale se întind pe zeci de ani în care a parcurs textele antice hinduse în care a descoperit relatări despre mașini zburătoare numite care de foc sau Vimana.

Daniken a efectuat multe călătorii în diverse colţuri ale lumii în căutarea unor explicații privind trecutul misterios al omenirii. În anul 1974, ajunge la Atena, unde îl întâlnește pe Theophanias Manias, general de brigadă în armata grecească.

Manias i-a relatat o întâmplare pe care Daniken a prezentat-o în una din cărțile sale. Este cunoscut faptul că piloții efectuează zboruri de recunoaștere și exerciții. La sfârșitul misiunii, ei aveau obligativitatea de a întocmi un raport în care cuprindea și cantitatea de combustibil consumată.

Chiar dacă piloții zburau pe rute diferite, apăreau aceleași distanţe și un consum egal de combustibil. În prima fază, s-a crezut că este vorba despre o eroare. Manias a luat un compas și a așezat vârful în Delphi și a trasat un cerc trecând prin Acropole. Pe circumferinţa cercului au apărut Argos și Olimpia. Distanţele erau egale și a considerat că este o simplă coincidenţă.

A așezat vârful compasului pe Knossos, insula Creta. Pe circumferinţa cercului au apărut Spartă și Epidaurus. A continuat să mute vârful compasului, iar pe circumferinţa au apărut alte oraşe. Cum era posibil așa ceva?

Explicaţia consta în raportul de aur, notat cu phi, care este primul număr iraţional descoperit și definit în istorie. El este aproximativ egal cu 1,618033.

Studiind harta, Daniken a ajuns la niște concluzii surprinzătoare. Distanța dintre locurile de cult Epidaurus și Delphi reprezintă 62% din raportul de aur pentru distanța Epidaurus și Delos. Distanța dintre Olimpia și Chalcis reprezintă 62% din raportul de aur pentru distanța Olimpia și Delos. Distanța dintre Delphi și Teba reprezintă 62% din raportul de aur pentru distanța Delphi și Acropole.

Aceste proporţii s-au repetat pentru toate oraşele grecești. Mai mult, trei temple din regiunile montane sunt așezate în linie dreaptă. O asemenea aliniere mai există în Attica Boeţia.

Dephi este considerat buricul pământului, este un fel de aeroport central. Delphi se afla la distanţe egale de Acropole și Olimpia. Ele formează un triunghi isoscel perfect. La mijlocul bazei se afla locul sacru Nemeea.

rp_vimana.jpg

Triunghiurile dreptunghice Acropole, Delphi, Nemeea și Nemeea, Delphi, Olimpia au ipotenuzele de lungimi egale și relația cu dreapta comună Delphi-Nemeea corespunde raportului de aur.

Pe harta Greciei au fost descoperite 200 de raporturi geometrice egale, rezultând un același număr de triunghiuri isoscele. În plus au fost descoperite 148 de proporţii corespunzătoare raportului de aur.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This