Take a fresh look at your lifestyle.

EPOPEEA CURIOSITY – Structuri extraterestre fotografiate pe Marte?

De curând, celebrul ufolog Scott Waring a publicat mai multe imagini surprinse de pe planeta Marte, care prezintă mai multe structuri extraterestre. Acestea au forma unor ziduri perfect aliniate, în interiorul cărora se află niște construcții.

Specialiștii NASA au dezmințit această informație susținând că este vorba despre o iluzie optică.
În anul 2017, au fost publicate imagini similare care au redeschis dezbaterile cu privire la existența unor civilizații marțiene. Primele imagini cu astfel de structuri au fost captate de roverul Curiosity care a fost plasat pe suprafața marțiană în august 2012.

Cu toate că în cei șase ani de activitate, roverul nu a parcurs decât 18 km, el a transmis imagini privind existența vieții pe Marte. Recordul privind distanța parcursă pe Marte îl deține roverul Opportunity care din 2004 și până în prezent a reușit să parcurgă 48 km pe suprafața planetei Marte.

Pentru construcția și lansarea roverului Curiosity, au fost alocați 2,5 miliarde de dolari, au lucrat peste 100000 de persoane, dintre care 350 de oameni de știință. Scopul roverului Curiosity este de a detecta forme de viață pe planeta Marte. Multe voci au susținut că este un proiect faraonic și NASA a alocat o sumă imensă pentru câțiva kilometri pe care i-a parcurs roverul.

Curiosity a fost plasat lângă craterul Gale care are un diametru de 154 kilometri, este format din multe straturi sedimentare care au o vechime de peste 3,5 miliarde de ani. Marte este cea mai bine supravegheată planetă din sistemul nostru solar. Ne referim la două rovere și șase sonde spațiale care orbitează în jurul planetei.

Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a prezentat un proiect în urma căruia dorește să colonizeze planeta Marte. Mulți consideră proiectul utopic. Să pleci de pe Pământ, să ajungi pe Marte și să te reîntorci pe Pământ, este un lucru greu de crezut.

Loading...

Proiectul se numește Interstallary Transport System și consistă în transportul oamenilor pe Marte începând cu anul 2024.

China este una dintre marile puteri care s-a arătat interesată de domeniul spațial. După ce a lansat cu succes roverul Yutu pe suprafața lunară, a anunțat că în anul 2020 va lansa către Marte un rover. Oficialii chinezi au declarat că vor să facă din China o putere spațială novatoare.

Marte

Amazon este compania care încearcă să fure cireașa de pe tort. Multimiliardarul Jeff Bezos a lansat la rându-i un proiect grandios care privește colonizarea planetei Marte.

Mulți se întreabă la ce ar folosi aceste proiecte faraonice pentru colonizarea planetei Marte, în condițiile în care oamenii nu ar avea șanse să supraviețuiască?

loading...

Comentariile sunt închise.