The news is by your side.

EPIDEMIA SOMNULUI ÎN KAZAHSTAN ȘI INDIA

0

Doi ani după incidentele dintr-o localitate din Siberia, în care locuitorii dorm câteva zile în șir, fără să se trezească, același fenomen a fost înregistrat în Kazahstan, într-o regiune mai izolată. Localitatea se află lângă o mină de uraniu, iar locuitorii atinși de boala somnului, dorm câte șase zile, fără să se trezească. În momentul în care se trezesc, ei au o pierdere de memorie.

Experții au făcut mai multe teste privind apa, solul, radiațiile care ar putea veni de la mină. Nimic din toate acestea nu par a fi cauza acestei situații. Unul dintre specialiștii din Kazahstan a lansat ipoteza că monoxidul de carbon este cauza producerii acestui fenomen. Monoxidul de carbon provine din fumul care s-ar afla deasupra localității, fum adus de curenți. Puțin probabil, spun alți specialiști.

Locuitorii au început să părăsească localitatea, speriați de ceea ce li se întâmplă. Acest fenomen a început în 2010 și a culminat în 2013, când cei 600 de locuitori au fost afectați în totalitate de această boală. În perioada cele șase zile, persoanele au pierdere de cunoștință, pulsul este foarte slab și nu pot fi treziți din această stare. O parte din localnici, în perioada celor șase zile, au avut parte de perioade în care delirau.
Aceeași situație s-a întâmplat în Krasnoiarsk, în Siberia, când locuitorii acestei localități dormeau între patru și șase zile, după care se trezeau și nu-și aminteau nimic, din ceea ce se întâmplare în trecutul apropiat.

Unul dintre locuitori, un bătrân, a fost îngropat din greșeală, rudele crezând că acesta este mort. În apropierea Krasnoiarskului se află o mină de uraniu, nici în acest caz, experții nu au găsit o legătură în ceea ce privește cauza fenomenului. Radiațiile erau în parametri normali și în acest caz. Un bătrân care a lucrat la mina de uraniu a declarat că în interiorul minei, radiațiile sunt mult mai puternice și niciunul dintre mineri nu a suferit un sindrom al somnului de șase zile.

Se ştie că o treime din viața noastră dormim. Există printre noi și excepții. Hipersomniacii, persoanele care suferă de nacrolepsie, dorm de mai multe ori pe zi, ei suferind de o boală. Medicii interzic în astfel de cazuri ca persoanele să șofeze sau să presteze activități care necesită atenție sporită. Aceste persoane aproape că adorm instantaneu, neavând importanță locul sau ora. Specialiștii susțin că o proteină ar fi cauza acestei boli, dar nu exclud și cauze genetice. Specialiștii ruși refuză teza ca toată comunitatea să sufere de această boală, inclusiv persoanele care au vizitat localitatea.

somn EPIDEMIA SOMNULUI ÎN KAZAHSTAN ȘI INDIA

Este o adevărată epidemie a somnului, lucru straniu și pentru medici. Cu toate că acest fenomen se produce în două localități aflate la mii de kilometri distanță, există multe similitudini. Se pare că mina de uraniu este cauza. Uraniul, prin dezintegrarea sa, produce radonul, un gaz foarte toxic pentru organism.
El pătrunde cu ușurință prin fisurile din pereți. O cameră neaerisită, acumulează mult radon, care poate crea stări de somn și halucinații.

Revista italiană L Espresso susține că Spania și România sunt țările cu cel mai ridicat nivel de radon, din Europa. Într-o locuință din România, cantitatea de radon este de două ori mai mare decât limita normală.
Radonul se formează pe lângă mine de cărbune, uraniu, dar și în jurul extracțiilor de gaze de șist.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și