Descopera

Enigmele Terrei, O LUME ASCUNSĂ ȘI MISTERIOASĂ

Omenirea este departe de a fi descifrat toate enigmele Terrei. Abominabilul Yeti sau omul zăpezilor este o creatură misterioasă despre care nepalezii au fost primii care au susținut existența lui.

În anul 1936, geologul elvețian Augusto Gansser a efectuat o expediție în Everest. A fost primul cercetător care la întoarcerea sa în Europa a adus cu el probe despre existența misterioasei creaturi. Fotografiile cu amprente ale misterioasei creaturi au făcut înconjurul lumii. Amprentele aveau o lungime de 38 de centimetri.

În anul 1986, Messner, un alt cercetător occidental, este primul om de știință care a văzut creatura la o altitudine de 4600 metri. El era însoțit de mai mulți șerpași care au fost martori la acest eveniment. Yeti a fost descris ca fiind un primat dar, cu multe multe puncte comune omului.

Ipotezele privind originea sa au fost multe. Unii specialiști au susținut că-și are originea într-o specie de maimuțe din China. Alții l-au considerat un descendent al omului de Neandertal.

Au fost prelevate probe din excrementele misterioasei creaturi care au demonstrat existența unor paraziți intestinali de origine necunoscută. Șerpașii nepalezi susțin că Yeti seamănă foarte mult cu omul. Este inteligent, abil și biped.

Loch Ness este un lac din Scoția care are o lungime de 39 de kilometri și o adâncime de peste 200 de metri. În anul 1933, apar primele știri oficiale într-un ziar din Scoția despre misteriosul Nessie. Doi scoțieni care se aflau pe malul lacului au fost martori la apariția misterioasei creaturi care conform mărturiilor avea corpul precum al unei balene. Creatura avea capul asemănător unei reptile și prezenta o coadă imensă.

loading...

Primele fotografii cu Nessie au fost publicate în anul 1933. Pozele au fost examinate de specialiștii de la Kodac care au afirmat că pozele nu sunt trucate. Creatura are o lungime de peste 15 metri și seamănă cu o anghilă uriașă.

Cu ajutorul unui sonar, specialiștii au captat sunete care proveneau din profunzimea lacului. S-a spus că Nessie este un supraviețuitor al unei specii de reptile care a trăit acum 70 de milioane de ani.

În anul 1986, muncitorii care lucrau la construcția unei termocentrale electrice amplasate lângă Marea Neagră, au avut surpriza să descopere la o adâncime de 40 de metri un ecosistem cel puțin ciudat și necunoscut format din târâtoare terifiante. Scorpioni de apă, lipitori, viermi, păianjeni, microbi necunoscuți, sunt doar câteva din creaturile de la Movile. Au fost descoperite 33 de specii noi. Toate creaturile erau complet albe pentru că nu exista lumină solară.

108794235 503ff6eeb8 copie 1 - Enigmele Terrei, O LUME ASCUNSĂ ȘI MISTERIOASĂ

Majoritatea speciilor nu au ochi, evoluția fiind în favoarea antenelor lungi. Aceste specii există în peștera de la Movile de mai bine de 5 milioane de ani. S-a spus că daca un război nuclear ar distruge viața pe pământ, ecosistemul ar supraviețui.

loading...
To Top