Take a fresh look at your lifestyle.

Poveștile a cinci vapoare la bordul cărora s-au petrecut lucruri inexplicabile

În istoria evenimentelor petrecute pe mare, diverse legende s-au născut în urma unor evenimente bizare. Chiar dacă știm foarte bine că o legendă nu este adevărată, pe ici pe colo deține foarte multe părți din adevăr. Pentru a face deliciul cititorilor noștri am realizat o listă de cinci povești, cu nave misterioase, petrecute de-a lungul timpului pe mare.

1.Octavius


Nava Octavius a fost descoperită pentru prima dată în 1775. Ciudățenia este că toți pasagerii, cât și echipajul erau înghețați la bord. Căpitanul navei era așezat la o masă cu pana în mână scriind în jurnal când valul incredibil de frig s-a propagat. Lângă el se afla o femeie cu un copil, amândoi morți de frig.

Din jurnalul căpitanului s-a mai păstrat doar prima și ultima pagină. Ultima scriere data din 1762, ceea ce înseamnă că nava Octavius plutea în derivă, dar și în aceleași condiții de 13 ani. Oare cum nu s-au dezghețat cadavrele celor morţi în tot acest timp? S-a încercat aducerea navei în Anglia, dar nu s-a putut. De atunci și până în prezent nimeni nu a mai dat de urma sa. Oare unde se află?

2. Jyoti


Cazul vaporului Jyoti este unul incredibil. Povestea s-a petrecut în 1955 când nava Jyoti a fost descoperită plutind în derivă. Nu era nici urmă de pasageri și nici echipaj.

Bărcile de salvare erau la locul lor, iar totul părea în regulă. Radioul de pe ambarcațiune era în stare perfectă de funcționare, cu toate acestea nu a fost emis niciun semnal de ajutor. Nimeni nu a putut să-și explice ceea ce s-a petrecut pe nava Jyoti și cum mai bine de 100 de oameni s-au evaporat.

3. Lady Lavibond


La începutul anului 1748, căpitanul acesteia, Simon Peel, era proaspăt căsătorit şi foarte îndrăgostit de soţia sa Pe 13 februarie, a decis să o ducă într-o croazieră pentru a-şi sărbători legământul, în ciuda superstiţiei că prezenţa unei femei la bord aduce ghinion.

Loading...

Problemele au început în timpul călătoriei, când secundul s-a simţit din ce în ce mai atras de nouă apariţie de la bord. Orbit de gelozie, acesta a navigat înspre Goodwind Sands, o zonă extrem de periculoasă pentru nave, multe eşuând în bancurile de nisip. Lady Lovibond s-a scufundat, luându-i cu ea pe toţi cei de la bord. Povestea spune că vasul apare o dată la 50 de ani și îi sperie pe toți care îi ies în cale.

4. Mary Celeste


Un alt caz stupefiant, care s-a petrecut în mijlocul Oceanului Atlantic, unde ambarcațiunea Mary Celeste a fost descoperită, dar fără echipaj. Velele erau ridicate, vaporul nu prezenta urme de luptă și mâncarea sau alcoolul erau la locul lor, ceea ce exclude posibilitatea să fi fost jefuită de pirați. Dar unde dispăruse echipajul? Nimeni nu știe și nici nu va afla.

5. Olandezul Zburător


A dispărut fără urmă în 1680 şi este cea mai cunoscută navă fantomă. The Flying Dutchman – Olandezul zburător, a fost sursă de inspiraţie pentru numeroase picturi, poveşti de groază, filme şi chiar pentru o operă. A fost menţionat pentru prima dată la începutul secolului al XVIII-lea, în cartea lui George Barrington, ”Voyage to Botany Bay”.

Regele Ferdinand (1935)

Ulterior, legenda a fost îmbogăţită de către pescari prin poveştile lor înfricoşătoare despre ”apariţiile” navei. Olandezul Zburător provenea din Amsterdam şi era condusă de un căpitan pe nume Hendrick Van der Vecken. Legenda spune că Olandezul Zburător este blestemat să cutreiere oceanele pentru eternitate. Mulţi oameni, de la simpli pescari şi până la Prinţul de Wales, au pretins că au văzut nava în drumul ei fără sfârşit peste ape.

loading...

Comentariile sunt închise.