Enigma sunetelor din Moodus

Numele răului Moodus din Connecticut este dat de amerindienii care odinioară stăpâneau zona. Numele are o semnificaţie cel puţin ciudată la prima vedere pentru că a fos atribuit unei zone din care, în mod periodic, proveneau sunete atât de stranii încât erau atribuite diavolului în persoană.

Locul Sunetelor Rele – Modus

Matchitmoodus, numele iniţial al răului care ulterior s-a transformat în Moodus, semnificaLocul Sunetelor Rele”. Aceste zgomote ciudate provin din albia răului Moodus şi se pot auzi pe o rază de mulţi kilometrii pătraţi. Puritanii, care în anul 1670 şi-au stabilit tabără lângă misteriosul rău, relatau că în fiecare seară se auzeau nişte zgomote impresionante din zona apei şi le-au pus pe seama diavolului.

De-a lungul timpului, zgomotele au fost auzite de generaţii întregi, şi au fost descrise precum tunetele din timpul ploii sau precum nişte bubuituri emise de tunurile de război. Impactul acestor zgomote i-a împins pe oamenii de ştiinţă să efectueze diverse cercetări, dar nimeni nu a fost capabil să explice ciudatul fenomen. Unele voci susţin că în urma unor cutremure de suprafaţa zgomotele stranii se propagă în toată regiunea. Această explicaţie este foarte puţin probabilă pentru simplul fapt că nimeni nu a simţit niciodată cum pământul se mişca.

Zgomotele sunt emise de Dumnezeu?

Potrivit unei legende a tribului Wangunk, zgomotele sunt emise de Dumnezeu supranumit Hobbamock, care supărat pe colonişti că au invadat ţinutul Connecticutului, ragea cu ură în fiecare noapte. Coloniştii credeau că sunetele provin din urmă luptei dintre vrăjitoarele albe din Moodus şi cele negre din Haddam. Această luptă a avut loc într-o peşteră şi nu în albia răului, iar în acest fel teoria coloniştilor devine o simplă poveste de adormit copiii.

În anul 1760, regele George al III-lea al Angliei a fost îngrijorat cu privire la misterul zgomotelor din Moodus şi a trimis un alchimist ca să rezolve problema. Dr. Steel odată ajuns la faţa locului a încercat să elimine o piatră care bloca intrarea unei peşteri, crezând că astfel va îndepărta zgomotul.

Loading...

El a dat greş în încercarea sa, iar sursa zgomotelor din Moodus a rămas un mister. Între anii 1816-1817, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că zgomotele provin în urma unor explozii chimice care se produc undeva în adâncuri.

modus

Cercetătorii secolului 20 au concluzionat că zgomotele din Moodus provin în urma unor micro cutremure de suprafaţă, teorie care a generat foarte multe controverse chiar şi până în prezent. În acest fel celebrele zgomote din Moodus rămân un mister şi se pot auzi în fiecare noapte de pe malul răului Moodus.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și