Take a fresh look at your lifestyle.

Enigma Discului din Nebra: Locul din care vin extratereștrii?

Numeroase artefacte descoperite de-a lungul timpului au fascinat fie prin vechimea lor sau chiar prin ingeniozitatea cu care au fost construite. Unul dintre aceste obiecte străvechi a fost descoperit lângă orașul Nebra din Germania. Datorită acestui fapt a fost numit Discul din Nebra.

Are doar 32 de centimetri diametru și datează de undeva din anul 1600 î. Hr. Culoarea să verde aduce aminte de puritatea naturii, iar Soarele, Luna, orizontul, ambarcațiunea misterioasă și cele 32 de stele gravate pe acesta au stârnit curiozitatea arheologilor. Discul din Nebra a fost conceput în epoca de bronz, o perioadă în care s-a presupus că oamenii nu aveau asemenea cunoștințe despre Univers.

Un alt fapt ciudat este reprezentarea unei ambarcaţiuni care este situată undeva la marginea discului. Această ambarcațiune nu poate să reprezinte decât o navă extraterestră care se afla prin sistemul nostru solar în acele vremuri sau chiar barca solară descoperită la egiptenii antici. Dacă luăm în considerarea mărimea grafică a ambarcațiunii și o comparăm cu Soarele sau cu Luna, putem să ne imaginăm despre mărimea în realitate a acesteia.

Arheologii germani au fost uimiți de discul din Nebra pentru că nu se așteptau ca o populație  aflată în epoca bronzului să fie capabilă de astfel de expuneri grafice.

Cu două secole înainte de mesopotamieni şi hitiţi (prin 1400 î.Hh.) populaţiile epocii de bronz considerate drept primitive, au ştiut să reprezinte bolta cerească„, a declarat un astronom de la Universitatea Ruhr. E.

Discul a fost descoperit în anul 1999 de către jefuitorii de morminte. După mai multe peripeții a ajuns în custodia Muzeul de Istoriei al oraşului Halle. Analiza cu carbon a stabilit că Discul din Nebra are o vechime de circa 3600 de ani. Greutatea să măsoară 2 kilograme și este ornat cu aur de o calitate superioară.

Loading...

Arheologii îl atribuie civilizaţiei miceniene, care conform izvoarelor istorice, avea înclinații spre cosmologie. Discul din Nebra este purtătorul unui mesaj legat de ciclul anotimpurilor, subliniază arheoastronomul Wolfjhard Schlosser, mesaj care indica sosirea primăverii (perioada semănatului) şi a toamnei (perioada recoltatului).

Cu toate acestea, există voci care susțin că Discul din Nebra este mai mult decât un simplu calendar care înfățișează fazele Lunii și anotimpurile pentru recoltat.

nebra

În condițiile în care pe disc sunt reprezentate 32 de stele ale Pleiadelor, linia orizontului, precum și o ambarcațiune extrem de mare, artefactul devine o hartă spațială sau un mijloc prin care se încearcă transmiterea unor informații despre o civilizație extraterestră.

Această ambarcațiune seamănă uimitor de bine cu bărcile solare, descoperite în mormintele egiptene, care aveau rolul de a duce sufletele în lumea de apoi. Oare este posibil ca și micenienii să fi folosit asemenea bărci pentru a ajunge în lumea spiritelor?

loading...

Comentariile sunt închise.