The news is by your side.

Energie alternativa:Curentul magnetic poate sa devina realizabil?

0

Curentul electric este baza societatii actuale, iar inexistenta lui va intoarce omenirea in Evul Mediu, insa tot mai mult se pune problema unor noi surse de energie. Obtinut in mod ecologic, el este insuficient, modalitatea eoliana are un randament scazut, totusi turbinele maglev sunt mult mai eficiente. Hidrocentralele produc insuficient, iar centralele nucleare sunt un pericol pentru omenire, dar se bazeaza si pe consum de zacaminte.

Viitorul nu inseamna noii surse de energie cum se vehiculeaza atat de mult la acest moment , ci o alternativa la curentul electric. In 100 de ani pe planeta curentul electric va fi in alternanta cu un alt tip de curent ce se poate numi magnetic, adica curentul electric va fi in alternanta cu curentul magnetic. Acest nou tip de curent este functional ca cel electric si se poate obtine in mod ecologic. O posibilitate de obtinere a curentului magnetic este campul substantelor radioactive de puritate crescuta, de asemeni se mai poate obtine in mod eolian. Turbinele maglev adaptate sunt eficiente si pentru acest nou tip de curent.

Intrebarea este daca acest nou tip de curent va fi mai eficient decat cel electric, depinde de domeniul de utilizare. In iluminare, respectiv caldura curentul electric ramane mult mai indicat, dar pentru functionarea unor motoare, cum sunt cele de propulsare a navelor spatiale sau a avioanelor, curentul magnetic este eficient.

curent-magnetic Energie alternativa:Curentul magnetic poate sa devina realizabil?

Este un proiect ambitios pentru omenire, insa nu este un proiect probabilistic ci cu certitudine va fi realizat, totusi este nevoie de un interval de timp pentru a deveni alternativa viabila planetar. La acest moment nu s-a ajuns la varianta finala a acestui tip de curent, fiind o forma intermediara. Obtinerea lui in modalitate eoliana este primul pas in acest plan , urmatorul fiind obtinerea din campul substantelor radioactive. Probabil in zece ani se ajunge la varianta sa finala, urmand apoi implementarea sa planetar, respectiv obtinerea din camp radioactiv.

Curentul magnetic este cel care controleaza mult mai bine bataile inimii, de fapt functionarea inimii are la baza acest tip de curent, permanent inima primeste impuls magnetic de la oxigenul respirat, transformarea cuantica a oxigenului in organismul uman are rol de rezultare a curentului magnetic atat de necesar functionarii inimii. ( Omul nu consuma oxigen ci transforma cuantic oxigen devenind oxigen nerespirabil dar ce intra in circuitul apei care mai departe ajunge la plante ce elibereaza oxigenul necesar vietii ).

Articol semnat: evi  eshara

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și