EMANUEL SWEDENBORG, EXPLORATORUL LUMII DE DINCOLO

EMANUEL SWEDENBORG, EXPLORATORUL LUMII DE DINCOLO

Emanuel Swedenborg (1688-1772) a fost un intelectual catalogat ca fiind special. S-a născut la Stockholm, urmează studii universitare care îl califică în anatomie, matematică, chimie și fizică. Vorbea curent nouă limbi și este autorul a mai multor studii traduse în 30 de limbi.

În anul 1743, are o revelație care îi va schimba viața. Dumnezeu îi încredințează o misiune supremă, aceea de a face cunoscut lumii sensul spiritual al Sfintelor Scripturi. Îți voi dicta tot ceea ce trebuie să scrii, i-a spus Dumnezeu.

Abandonează studiul științelor exacte și se dedică acestei misiuni. În anul 1759, se afla la Goteborg împreună cu mai mulți prieteni și spre uimirea acestora le descrie un incendiu devastator care în acel moment se producea la Stockholm. Ulterior, descrierea s-a dovedit a fi exactă.

În anul 1762, în timp ce se afla în transă, are o viziune despre moartea țarului Petru al III-lea. Moartea țarului s-a produs la scurt timp, conform descrierii sale. Swedenborg avea capacitatea de a călători în lumile subtile, în rai și infern, unde venea în contact cu entități angelice sau malefice.

În concepția lui Swedenborg, lumea de dincolo și existența sufletelor sunt influențate de liberul arbitru. El considera că după momentul morții, omul nu realizează că nu mai aparține planului fizic și continuă să vină în casa în care a locuit, să-și viziteze familia și prietenii.

După nenumăratele călătorii pe care le-a făcut în lumea subtilă, Swedenborg spunea că lumea în care trăim este o umbră.

După moarte, spiritul ajunge într-o lume intermediară, unde se decide dacă ajunge în lumea demonilor sau a îngerilor. În opinia sa, infernul era asemuit cu o zonă mlăștinoasă populată de demoni, iar raiul era zona lumii populată de îngeri.

Unde este iadul?

Fiecare cuvânt din Biblie avea pentru el două înțelesuri. Biblia este o scriere secretă, o criptografie pe care trebuie să o descifrăm, spunea Swedenberg.

CATEGORIES
Share This
>