The news is by your side.

ELEONORA ZUGUN, POLTERGEIST DE ROMÂNIA

Eleonora Zugun, o botoșăneancă născută acum 114, a fost numită fata diavol și a fost considerată responsabilă pentru fenomene paranormale terifiante. A stârnit și interesul cercetătorilor din afara României, care au numit-o Romanian poltergeist.

În anul 1926, un renumit parapsiholog britanic, Harry Price, a dus-o la Londra pe tânăra fată care avea vârsta de 13 ani. Despre ea se spunea că este posedată de un spirit, fiind capabilă să mute și să arunce obiecte oricât de mari și de grele ar fi fost. Totodată, la intervale regulate, Eleonora Zugun se umplea de stigmate, mușcături, umflături de origine necunoscută.

La Londra a fost studiată de specialiști renumiți. Publicația Sunday Mail a publicat un articol cu privire la o întâmplare ciudată a cărei protagoniste a fost Eleonora. În timp ce aceasta se afla în laboratorul cercetătorilor britanici, a fost servită cu o ceașcă cu ceai. La un moment dat, Eleonora a început să țipe. Pe antebraț erau urme de dinți care îi provocaseră o rană. După o oră, specialiștii au constatat că rana dispăruse.

Nepotul Eleonorei Zugun a declarat pentru un jurnal românesc că mătușa lui a avut o viață normală până la vârsta de șapte ani. După această vârstă, au început să se producă fenomene greu de explicat. Atunci când mergea pe drum, pietrele se aliniau și mergeau paralel cu ea. Mai mult, lucrurile zburau prin casă.

Copiii care își băteau joc de Eleonora au avut parte de întâmplări bizare. Tatăl Eleonorei a hotărât să o ducă la preotul din sat. A fost însoțit de 40 de săteni. Când au intrat în biserică, un platou din metal s-a spart brusc, la fel și geamurile bisericii. Sătenii s-au speriat și au luat-o la fugă.

Părinții Eleonorei au decis să o ducă la mănăstirea Gorovei, unde a fost supusă unor ședințe de exorcizare. Pentru că aceste ședințe nu au dat rezultat, a fost internată într-un azil în Cernăuți.

La Cernăuți este descoperită de contesa Serecki care o va duce la Viena. Fenomenele paranormale continuă și contesa invită un mare specialist britanic pentru a studia cazul.

Medicul britanic a spus că psihicul ei provoacă, prin mecanisme necunoscute, răni pe corp. În anul 1928, când Eleonora a împlinit 15 ani, fără niciun eveniment marcant sau tratament, a devenit o adolescentă normală. Ea a fost trimisă în România. S-a mutat în București și a lucrat la o fabrică de confecții. A trăit 83 de ani și este înmormântată la Dorohoi.

ELEONORA-ZUGUN ELEONORA ZUGUN, POLTERGEIST DE ROMÂNIA

Pe tot parcursul vieții ei, a refuzat să vorbească despre această perioadă neagră din viața ei.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și