EGIPTENII CREDEAU CĂ MUMIFICAREA GRĂBEȘTE REÎNCARNAREA

EGIPTENII CREDEAU CĂ MUMIFICAREA GRĂBEȘTE REÎNCARNAREA

Un eveniment obscur, dar cu un impact deosebit, s-a petrecut în China, un episod învăluit în mister. În mileniul al III-lea î.C., oamenii de pe teritoriul actual al Chinei duceau o viață tribală, nomadă și în conformitate cu Rudolf Steiner, într-una din așezările de acolo a venit pe lume un individ extraordinar.

Așa cum, mii de ani mai târziu, o altă ființă cerească avea să coboare pe Pământ și să se reîncarneze în persoana lui Iisus Cristos, la fel s-a încarnat Lucifer. Nașterea lui Lucifer a fost începutul înțelepciunii. Firește că folosim termenul înțelepciune într-un sens aparte, de fapt în același sens în care îl utilizează exegeții biblici atunci când vorbesc despre cărțile înțelepciunii din Biblie.

Înțelepciunea cuprinsă, de pildă, în Proverbe sau în Ecleziastul este reprezentată de o serie de reguli pentru o viață fericită și reușită, dar, spre deosebire de învățăturile din alte cărți biblice, ele nu au nici o dimensiune morală sau religioasă. Această înțelepciune este în întregime de ordin practic, sfătuind cititorii ce să facă pentru a-și urmări cât mai eficient propriile interese. Nu se sugerează nicăieri, spre exemplu, că purtarea corectă va fi răsplătită sau că păcatele vor fi pedepsite, decât cel mult de către oameni.

De asemenea, nu se amintește de vreo ierarhie cerească. Istoria secretă sugerează că această formă de înțelepciune a devenit posibilă ca rezultat al încarnării și al activității lui Lucifer. În general, inițierile în disciplinele spirituale aveau loc în perioada din copilărie și maturitate, după ani îndelungi de pregătiri. Spre exemplu, inițierea în Cabala era permisă în mod tradițional abia la vârsta de 40 de ani, iar candidații la inițiere în școala lui Pitagora erau obligaţi să trăiască în izolare, fără a vorbi, ani întregi de a-și începe educația.

Lucifer a fost crescut încă de la naștere între zidurile unei școli a misterelor. Un grup de magi a vegheat continuu la educarea sa, permițându-i să ia parte chiar și la cele mai tainice ceremonii, modelându-i sufletul până când, la vârsta de 40 de ani, a avut o revoluţie. Astfel, a devenit prima persoană capabilă să gândească la viața pe Pământ într-un mod în întregime rațional. Orfeu a inventat numerele. Dar în epoca lui ar fi fost imposibil să te gândești la numere fără a avea în minte concomitent semnificația lor spirituală.

Acum, datorită lui Lucifer, numerele puteau fi percepute fără nicio conotație simbolică, fiind considerate doar o modalitate de a măsura cantitățile. Oamenii erau liberi să măsoare, să calculeze și să construiască. Specialiștii susțin că și pentru vremurile actuale, construcția unei piramide ar fi un efort considerabil. Chiar și tehnica actuală ar fi pusă la unele încercări. Din cauza faptului că piramidele nu conțin materiale organice, specialiștii nu au putut măsura cu exactitate, perioada în care acestea au fost ridicate.

Loading...

Nu se cunosc metode de datare a pietrei, în lipsa materialelor organice. Ne putem imagina că niște oameni primitivi, înveșmântați în piei de animale, au putut construi asemenea minunății? Marea piramidă a fost considerată, în mod convențional, un mormânt. Datorită puțurilor înguste care se îndreaptă din așa-numitele camere ale faraonului și ale reginei, spre anumite stele, a fost privită ca un fel de mașinărie menite să ajute la proiectarea spiritului faraonului mort afară din mormânt, spre locul său de odihnă cerească.

mumie

Conform istoriei secrete spiritul călătorește după moarte, prin sferele planetare și spre stele. Unii specialiști susțin că Marea Piramidă reprezintă efortul suprem al omului de a supune piatra. În ceea ce privește mumificarea, specialiștii susțin că trupul, după ce spiritul îl părăsea, prin mumificare, devenea un punct focal pentru spiritul care-l părăsise, atrăgându-l din nou, în jos, spre Pământ. Era grăbită reîncarnarea.

Egiptenii credeau că materia este o maya, adică o iluzie. Misiunea egiptenilor a fost aceea de a acționa asupra materiei, de a o tăia, sculpta, de a o scălda în forța intenției, până ce fiecare particulă de materie din Univers va fi fost prelucrată și spiritualizată. Marea Piramidă a fost cea dintâi manifestare a acestui impuls.

loading...

Related posts