Efectele psihologice ale creșterii fără tată! Mărturiile celor care nu au avut tată

Efectele psihologice ale creșterii fără tată! Mărturiile celor care nu au avut tată

Efectele psihologice ale creșterii fără tată sunt devastatoare asupra viitorului adult. Efectele psihologice ale experiențelor noastre din copilărie pot avea un impact major asupra ceea ce devenim în viață. 

Una dintre cele mai fascinante dar ciudate afirmații, realizate de specialiștii din domeniu este: „Creșterea fără un tată ar putea modifica permanent structura creierului”. Pornind de la această afirmație, putem analiza ceea ce experimentează copiii care au crescut fără tată.

Efectele creșterii fără tată


Mult mai agresivi

Studiile psihologice arată că acei copii care cresc fără tați sunt mai susceptibili să fie agresivi decât ceilalți. Ei au o doză mare de mânie – nu doar furie puternică, dar și furie în stare latentă. Furia latentă nu are o supapă de eliberare adecvată, ci doar hrănește un monstru, care crește ușor și sigur în interior. 

Furia te face să te gândești și să acționezi prostește și asta este doar o modalitate nu tocmai indicată de a elibera energie. În plus, am o șansă mai mare de a-mi transmite agresiunea asupra copiilor mei. Acum sunt obligat să iau în considerare acest lucru dacă vreodată voi decide să am o familie. Chiar vreau să am copii care sunt agresivi și predispuși la furie?Cu toții vrem să ne gândim sau să credem că suntem în control deplin asupra acțiunilor și obiectivelor noastre – dar oare chiar suntem? susține un adult care a crescut fără tată!

Tendințe depresive

creșterii fără tată

Adolescenții care cresc fără tată sunt mai susceptibili la suferință emoțională. Viitorii adulți sunt dispuși la stări depresive grave, uneori fără scăpare. 

Iată mărturia unui adult care în copilărie a crescut fără tată:

Acesta este un subiect greu de discutat pentru că mă obligă să-mi amintesc vremuri foarte întunecate din viața mea. Am probleme cu depresia care par să pătrundă în fiecare aspect al vieții mele. Introversia mea naturală mărește ideea că sunt singur pe lume și că nimeni nu poate înțelege ceea ce simt.

Din fericire, am reușit întotdeauna să trec peste aceste crize de depresie. Sprijinului continuu al prietenilor mei și eforturilor lor neobișnuite de a mă ajuta să-mi restabilesc echilibrul în viața mea a fost unul fundamental. De asemenea, îmi amintesc de profesorii de liceu și profesorii de la liceu care au făcut tot posibilul ca să mă ajute. În multe privințe, viața este un sport de echipă. Nu-ți fie frică să te apleci asupra coechipierilor tăi pentru sprijin emoțional și susținere.

Stimă de sine scăzută

Efectele psihologice ale creșterii fără tată pot duce la probleme de autoapreciere sau stimă de sine.

De-a lungul vieții, am avut foarte puține conversații cu tatăl meu. Am crezut întotdeauna că trebuie să existe un motiv pentru care tatăl meu nu a fost niciodată acolo pentru mine. Am fost introvertit și nu m-am deschis niciodată cu adevărat. Nu aș putea fi niciodată eu cu prietenii mei sau cu nimeni din cercul meu social; Am avut întotdeauna senzația că sunt defect sau nedorit.

Femeile cu care m-am întâlnit și am avut relații stabile m-au învățat multe despre cum să fiu un domn și despre cum să tratez o femeie cu cel mai mare respect. Astăzi, mă simt bine cu mine; Sunt mulțumit să nu fiu perfect. Cheia este să fiți mai conștienți de sine și să vă luptați cu demonii, susține un alt fost copil crescut fără tată.

Performanță scăzută la școală

Creșterea fără tată vă poate afecta educația. Psihologii susțin că performanțele școlare sunt extrem de slabe la copiii care nu au decât un părinte acasă.

creșterii fără tată

În timpul liceului, am făcut mari eforturi pentru a ține pasul. Mă jenează să spun că mi-au lipsit motivația și stabilitatea. Nu m-am simțit niciodată bine în acest sens.

Nu pot să mă întorc și să fac lucrurile în regulă, dar sper că într-o bună zi voi reuși să obțin un succes care să-i ofere mamei mele o asigurare despre valoarea mea ca fiu. Efectele psihologice negative ale creșterii într-o gospodărie monoparentală te pot ține în viață, dar ai de ales – să te scufunzi sau să continui, susține un tânăr care a crescut fără tată!

Nerespectarea regulilor, închisoare

Chiar și atunci când factori precum venitul, rasa și implicarea părinților au fost constanți, copiii fără tată – în special băieții – sunt de două ori mai susceptibili să se termine în închisoare când ajung adulți. Aceasta este o statistică alarmantă. Sunt mai predispuși la agresiune, mai predispuși să renunțe la liceu și sunt mai susceptibili la influențe negative.

În plus, una dintre cele mai nefavorabile statistici este că aproape 65% dintre sinuciderile tinerilor sunt asociate cu un cămin fără tată.

Droguri și alcool

Copiii fără părinți au mai multe șanse să folosească la drogurile. De asemenea, ei pot consuma cantități importante de alcool încă din adolescență și pot deveni dependenți atunci când sunt adulți.

Când eram mai tânăr, m-am luptat cu mai multe dependențe. Mama era ocupată în mod justificabil cu un loc de muncă care să sprijine întreaga casă. Nnu mi-aș expune niciodată mama într-o lumină negativă; își iubește copiii și a făcut tot posibilul. Cele două surori mai mari au fost preocupate de studiile lor. Întotdeauna am avut un cerc de prieteni care erau mult mai bătrâni decât mine; orice făceau ei, făceam și eu. Au tatuaje, am tatuaje. Este suficient să spun, lucrurile pe care au ales să le facă să treacă timpul, și eu am participat, în cele din urmă, declară un alt tânăr care a experimentat viața fără tată.

Cum creșteri fără tată?


Există multe moduri constructive de a face față durerii de a crește într-o familie fără tată. Măsurile nu sunt întotdeauna ușoare, dar oricine se angajează în propria lor bunăstare poate cuceri șansele împotriva lor. Dr. Mark Borg Jr. a spus că acest lucru se poate realiza prin acceptarea sentimentelor.

creșterii fără tată

Autosuficiența în relații este un mod de a acționa stabiliza sentimente mai vechi, neprocesate, despre creșterea fără tată sau , crescând într-o familie în care tatăl este absent emoțional și nu fizic.

Alte măsuri eficiente de combatere a oricărei părinți includ:

  • Grupurile de consiliere și sprijin sunt mijloace eficiente pentru a învăța despre noi înșine și despre propriile noastre nevoi. Aceste mijloace ne ajută să interpretăm trecutul pentru a ne ajuta să percepem viitorul nostru ca fiind mai luminos.
  • Identificarea modelelor de rol și a programelor de îndrumare în comunitate care prezintă etică morală și ambiție de a influența copiii care au crescut în gospodării fără tată în mod pozitiv.
  • Recunoașterea mâniei și a sentimentelor malefice. Nu este niciodată o idee bună să generezi furie în stare latentă. Fi onest cu tine însuți. Comunică-ți sentimentele din inimă, mai degrabă decât exprimându-le. Cheia este să ai răbdare și să trăiești frumos.
  • Iertarea nu provoacă niciodată rău, ci numai bine și pentru cel care iartă dar și pentru cel iertat. Făcând-o cât mai des, poate oferi eliberarea furiei.

Referințe

Father Absence in the Monogamous California Mouse Impairs Social Behavior and Modifies Dopamine and Glutamate Synapses in the Medial Prefrontal Cortex – https://academic.oup.com/cercor/article/25/5/1163/311350

CATEGORIES
TAGS
Share This
>