Take a fresh look at your lifestyle.

Efectele Lunii asupra corpului uman: GEMENII IDENTICI SUNT MAI PREDISPUȘI SĂ DEVINĂ SOMNAMBULI

Se spune că somnul reface organismul. Există persoane care în timpul somnului, fac o serie de activități, deplasări, fără să-și mai aducă aminte de aceste lucruri, atunci când se trezesc. Specialiștii susțin că 15% dintre noi, am putea fi somnambuli.

Se spune că mersul în timpul somnului apare în timpul somnului profund. Atunci încep să se manifeste undele cerebrale de joasă frecvență. Acțiunile somnambulilor sunt diverse. Unii își scrâșnesc dinții, alții beau apă sau mănâncă, alții fac sex. Cei din urmă sunt afectați de sexsomnie.

La 80% dintre subiecții analizați s-a constatat că aceștia au rude cu aceleași probleme, sunt somnambuli. Se spune că nu trebuie să trezești brusc un somnambul, pentru că poate face un atac cerebral. Somnambulii sunt foarte atenți pe unde și cum se deplasează. Din acest motiv nu există accidente cu somnambulii. Este celebru cazul unei femei din Australia care în timpul nopții ieșea din casă și făcea sex cu necunoscuții.

Ea a fost monitorizată în timpul somnului profund și s-a constatat că aceasta era deosebit de excitată. Dar există cazuri mult mai grave. În 1987, americanul Ken Parks, în timpul somnului, s-a urcat în mașină, a condus 25 de kilometri și a ajuns la casa socrilor săi. Acolo i-a omorât pe cei doi, după care s-a întors acasă și s-a culcat. Dimineața nu și-a amintit nimic.

Un alt caz este al unui tânăr care în timpul somnului profund, a violat trei tinere. Ambii au fost achitați, dat fiind starea lor. O tânără din Ohio a trimis mail-uri prietenilor, în timpul somnului profund. Textele transmise erau incoerente. Interesant este faptul că tânăra și-a amintit parola computerului. La polul opus, este un ucrainean care de 20 de ani nu mai doarme. Ziua muncește iar noapte citește. Spune că a citit toate cărțile din literatura rusă și franceză.

Organismul nu dă semne de oboseală sau de boală. Specialiștii susțin că el reprezintă singurul caz din lume.
În mod normal, atunci când dormi, mușchii sunt dezactivați, astfel încât, nu se mai primesc mesaje de la creier. Și totuși, fenomenul există. Somnambulii se deplasează, vorbesc sau fac alte activități. Specialiștii nu au putut să dea o cauză exactă somnambulismului. O concluzie au tras, totuși. Au observat că gemenii identici, care au un părinte somnambul, sunt de șase ori mai predispuși să devină somnambuli, decât gemenii neidentici.

Loading...

Regretatul profesor, Florin Tudose, în studiile sale, menționa că somnambulismul nu este o boală, este o tulburare a somnului. Somnambulul execută mișcări mecanice, are ochii deschiși, este foarte palid și bineînţeles, dimineața, nu-și amintește nimic.

Treziți brusc, ei pot deveni agresivi sau sunt dezorientați și le trebuie o perioadă mare de timp pentru a-și reveni.
Un caz celebru este cel al lui Robert Ledru, detectiv parizian. El a fost solicitat să lucreze cu o echipă de polițiști, pentru a descoperi un criminal care împușcase un polițist. Împreună cu polițiștii, a descoperit că ucigașul folosise o armă de un anumit calibru și că avea un handicap la piciorul drept, respectiv, nu avea degetul mare.

gemeni

S-a constatat că însuși Ledru era de fapt, criminalul. Acesta comisese crima noaptea, în timpul somnului profund.
Anchetatorii l-au crezut cu greu, dar au făcut un experiment. În celula în care era închis, i-au pus un pistol. În timpul nopții, somnambul fiind, el a tras asupra gardienilor. Specialiștii nu au putut da o cauză exactă a producerii fenomenului. Unii susțin că persoanele care vorbesc în somn, au predispoziție pentru a deveni somnambuli. Să fie Luna cauza somnambulismului?

loading...

Comentariile sunt închise.