The news is by your side.

Efectele încălzirii globale: Șerpi mari cât autobuzul, broaște țestoase carnivore și șopârle mai mari decât omul

0

Îți poți imagina o lume în care șerpii cât autobuzul și broaștele țestoase la fel de mari precum o mașină ajung să domine lanțul trofic? Chiar dacă pare greu de imaginat, acest scenariu a fost posibil în urmă cu 55 de milioane de ani pe Terra.

Cercetătorii americani au studiat și au găsit o legătură strânsă între nivelul încălzirii globale și mărimea animalelor. Teoria care se prefigurează trage un semnal de alarmă important cu privire la viitorul omenirii. Acest viitor va fi sortit eșecului, iar evoluția va fi dată peste cap de încălzirea globală.

Cercetătorii sunt de părere că odată ce pragul limită al încălzirii globale va fi atins, istoria de acum 55 de milioane de ani se va repeta. În aceste condiții, temperaturile globale au crescut cu 6 grade Celsius în ultimii 200.000 de ani, iar în ultima perioadă ritmul încălzirii s-a accelerat fără precedent. Dacă acestă constantă se menține, atunci trebuie să ne așteptăm că n viitorul apropiat, întreaga planetă să fie bulversată.

Paleontologul Philip Gingerich, de la University of Michigan, susține că atunci când încălzirea globală pune stăpânire pe Terra, reptilele se măresc de câteva ori, iar mamiferele scad în talie. Este un proces straniu, care nu se poate explica încă, dar istoria ne-a demonstrat că acest fapt se petrece inevitabil.

Iată ceea ce animale au descoperit cercetătorii în timpul ultimei încălziri globale:

Titanoboa cerrejonensis măsura aproximativ 50 de metri și cântărea de câtva ori mai mult decât o mașină. Acesta a fost un șarpe gigant, care putea să mănânce un om dintr-o înghițitură și care a trăit în urmă cu 60 de milioane de ani în nordul Columbiei.

Carbonemys cofrinii, era o broască țestoasă de peste 100 de metri lungime, carnivoră, care trăia pe continentul Americii de Sud. Cercetătorii susțin că se hrănea în principal cu crocodili, dar nu refuza nimic atunci când venea vorba despre carne.

incalzire-globala Efectele încălzirii globale: Șerpi mari cât autobuzul, broaște țestoase carnivore și șopârle mai mari decât omul

Barbaturex morrisoni a fost supranumită șopârla uriașă care a trăit în Myanmar. Era erbivoră și era de circa 6 ori mai mare decât cea mai mare șopârlă care există în prezent pe Pământ.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și