Bizar

Efectele adverse ale poluarii: Satele de cancerosi din China

Expansiunea economică pe care o cunoaște China în ultimii ani începe să-și arate părțile negative. Poluarea excesivă nu doar că afectează natura, transformând planetă într-un coș de gunoi imens, dar se răsfrânge și asupra unei populații, care devine din ce în ce mai afectată de una dintre cele mai cumplite boli care există pe Terra, cancerul.

Pentru prima dată în istoria controversată a industrializării, oficialitățile de la Beijing recunosc existența unor sate întregi de canceroşi. Această populație, deloc mică la număr, este cea care participă în mod direct la boom-ul economic pe care îl înregistrează China, fie muncind în fabrici care nu respectă nicio normă de protejare a mediului, sau pur și simplu trăiește în zone contaminate.

Cu toate că nu există posibilitatea reală de a stopa această explozie a cancerului în anumite zone, unul dintre cei mai importanți activiști chinezi, Mă Jun, crede că odată recunoscută problema de către guvernul chinez, acesta realizează un mare pas spre eliminarea problemei cancerului.

Raportul făcut public de către Ministerul Mediului din China, arată faptul că în ultimii ani mai multe dezastre ecologice au făcut să contamineze zone imense cu substanțe periculoase. Spre dezamăgirea tuturor, aceste zone sunt intens locuite de o populație neșcolită, care s-a expus cu indiferență pericolului. Astfel, s-au format mii de sate de canceroși care au fost uitate de către autoritățile de la Beijing.

china - Efectele adverse ale poluarii: Satele de cancerosi din China

În momentul actual, 25% din populația Chinei moare de cancer. Acest procent este de-a dreptul uluitor, dar probabil că în contextul în care populația Chinei depășește cu mult cifra de un miliard, nimeni bu își face probleme cu adevărat pentru a lua măsuri drastice de a eradica extinderea maladiei.

Discovery

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top