EDWARD SNOWDEN A DECAPITAT SERVICIILE SECRETE BRITANICE ȘI AMERICANE

Serviciile secrete britanice, denumite M16, și-au retras o mare parte din spionii pe care îi aveau în China și Rusia, după ce Eward Snowden a dat publicității o mare parte din documente care erau top secret. Această știrea fost dată de cotidianul Sundey Times.

În articol se specifică faptul că rușii și chinezii au intrat în posesia unor documente de o importanță maximă, fapt care a cauzat retragerea a o mare parte din spionii britanici, din China și Rusia. Purtătorul de cuvânt de la Downing Street a răspuns evaziv la această informație, nu poate nici confirma, nici infirma, ceea ce ține de securitatea națională. Ceva este putred la Londra!

O altă sursă guvernamentală britanică a declarat că spionii din Marea Britanie și SUA erau în pericol, astfel încât s-a luat hotărârea de a fi retrași din aceste țări. Snowden, un fost angajat al CIA, s-a retras în Rusia, unde a pus la dispoziția autorităților o imensă cantitate de documente top secret. Conform informațiilor date de Snowden, Vocea Rusiei susține că serviciile americane au un sistem de spionaj foarte elaborat, denumit Mystic, prin care americanii pot asculta orice telefon din lume.

Proiectul Mystic dă posibilitatea americanilor de a asculta miliarde de telefoane în același moment. Snowden a devenit inamicul numărul unu al serviciilor secrete britanice și americane. Documentele pe care le-a prezentat Rusie și Chinei afectează grav Marea Britanie și SUA. Activitatea de spionaj a acestor țări a suferit foarte mult, dat fiind faptul că pentru un spion profesionist, un serviciu secret investește timp și foarte mulți bani.

Retragerea unui număr mare de spioni din aceste țări, face ca cele două țări să apeleze la eșalonul doi din spionaj, care nu este atât de experimentat și cunoscător al situației din Rusia și China. Lovitura pe care a dat-o Snowden celor două servicii secrete, britanice și americane, poate fi asemuită cu fuga lui Pacepa din România, care a fost asemuită cu un adevărat cutremur pentru Securitate.

Se spune că, în acest moment, Snowden se află în Hong Kong, unde trăiește sub o identitate falsă. SUA a cerut în numărate rânduri ca Snowden să fie extrădat, pentru a fi judecat în SUA, pentru înaltă trădare și spionaj. Între Hong Kong și SUA există un astfel de tratat, prin care astfel de persoane trebuie să fie extrădate, dar, de data aceasta, Pekinul se opune.

Snowden ar fi da chinezilor și rușilor cele mai sofisticate programe de ascultare a telefoanelor, dar și de vizualizate a corespondenței electronice. Iată că, Big Brother-ul american are de suferit!
Snowden a declarat că a făcut acest gest, pentru că nu este de acord ca viața privată a fiecăruia dintre noi, să fie călcată în picioare. Bradley Manning, un ofițer american, a dat publicității mai multe documente top secret, motiv pentru care el a fost judecat și arestat pentru 20 de ani.

Cei doi au fost asemuiți în SUA. Pe de o parte, unii americani îi consideră eroi, pe de altă parte, trădători.
Snowden a făcut declarații recente, în care a spus că el a câștigat războiul cu sistemul, că nu regretă nimic și că tot demersul său a fost făcut pentru respectarea vieții private. Snowden, un tânăr de 30 de ani, cu un viitor extraordinar, a renunțat la tot, pentru principiul suprem. Viața fiecăruia dintre noi este și trebuie să rămână privată.

edward_snowden

Vă reamintesc faptul că, George Maior, seful SRI, într-un interviu a declarat că a demisionat din motive legate de neaplicarea legii Big Brother, în România.  Cine are nevoie de o astfel de lege?

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)