EDISON, MAȘINĂRIA FANTOMĂ, COMUNICAREA CU SPIRITELE

EDISON, MAȘINĂRIA FANTOMĂ, COMUNICAREA CU SPIRITELE

În anul 1853, Victor Hugo era în exil în Jersey, SUA, ca urmare a loviturii de stat dată de Louis Napoleon Bonaparte. Pentru o săptămână, Hugo este vizitat de poetesa și prietena lui, Delphine de Girardin. Aceasta îl va iniția pe Hugo în spiritism.

Victor Hugo a fost foarte afectat după moartea fiicei lui, Leopoldine. Aceasta și soțul ei au murit înecați în Sena, în timp ce se plimbau cu o barcă. Victor Hugo s-a culpabilizat după moartea fiicei sale, mai ales că, în momentul dramei, el se afla într-un voiaj amoros cu iubita sa.

Ședințele de spiritism au început în 11 septembrie 1853, la ele participând Hugo, soția sa, cei doi copii și câțiva prieteni. În timpul ședinței, soția lui Hugo a pus o întrebare precisă, intim, la care spiritul fiicei sale a răspuns cu precizie.

Hugo, împreună cu familia sa, au fost convinși că ședințele de spiritism, în care fiul său, Charles, era medium, sunt o reală cale de comunicare cu spiritele.

În jurnalul său, Hugo consemna faptul că în ședințele de spiritism a conversat cu Moliere, Napoleon,Shakespeare.

Thomas Edison, celebrul inventator, declara în anul 1920, că lucrează la un aparat care îl va ajuta să comunice cu spiritele, care vin dintr-o altă dimensiune. El a numit dispozitivul la care lucra mașina fantomă și susținea că acesta poate capta personalitatea unui decedat.

Cei din anturajul său au declarat că Edison ar fi construit o astfel de mașinărie, cu ajutorul căreia intra în contact cu spiritele. Înainte să moară, Edison spunea că mașinăria nu trebuie să ajungă în mâinile cui nu trebuie, pentru că ar putea influența destinele omenirii. Înainte să moară, Edison a vândut aparatul unui prieten colecționar.

După ani de zile, Friedrich Jurgenson, un cercetător suedez, a înregistrat în mod accidental, pe bandă magnetică, vocea unor rude defuncte.

În 16 octombrie 1890, Hașdeu scria, în fiecare unitate există o trinitate. Pe acest considerent a adus trei busturi în cavoul fiicei sale, Iulia, de la cimitirul Bellu, pe cel al lui Iisus, Shakespeare și Hugo.

Cronovizorul

Hașdeu a motivat acest lucru printr-o discuție pe care a avut-o cu fiica sa, într-o ședință de spiritism, în care Iulia, fiica sa, i-a vorbit despre infinit.

Ce e viața, ce e moartea, ce e omul, se întreba Hașdeu în lucrarea sa Sic Cogito.

CATEGORIES
Share This
>