Ebola, virusul care poate produce consecințe dezastruoase la nivel global

Epidemia de Ebola se extinde la nivel global și produce din ce în ce mai multe victime. Confuzia și dezinformarea din jurul acestui virus atinge cote demne de teoria conspirației.

Autoritățile sanitare compară epidemia de Ebola cu cea a virusului A / H1N1 (gripă porcină), care în 2009 a provocat moartea a mii de persoane din întreaga lume. Din acest motiv, s-a emis o stare de alertă de nivel 1, cel mai ridicat grad posibil.
Febra hemoragică Ebola este cauzată de un virus aparținând familiei Filoviridae. Oamenii de știință au identificat 4 tipuri de virusuri Ebola. Trei dintre ei provoacă boli la oameni: virusul Ebola Zair, virusul Ebola – Sudan și virusul Coasta de Fildeș Ebola.

Boala poate fi transmisă la om de la animalele infectate și din materiile de origine animală. Ebola poate fi de asemenea răspândită la oameni prin contactul cu fluide corporale infectate sau prin ace infectate din spitale.

În perioada de incubație, care poate dura aproximativ o săptămână, simptomele includ: artrită, dureri de spate, frisoane, diaree, oboseală, febră, dureri de cap, stare generala de rău, greață, durere în gât, vărsături. Simptomele târzii includ: sângerare din ochi urechi și nas, sângerare din gură și rect, depresie, inflamația ochilor, umflarea genitală, creșterea senzației de durere în piept, erupții cutanate pe tot corpul, convulsii, comă și delir. 90% dintre pacienți mor din cauza acestei boli. Pacienții de obicei mor din cauza șocului mai degrabă decât din cauza pierderii de sânge.

De-a lungul ultimelor săptămâni, de când Ebola a intrat în atenția opiniei publice, numeroase semne de întrebare s-au născut cu privire la acest virus. În primul rând, se speculează că la bordul zborului MH17, care a fost doborât de o rachetă deasupra teritoriului Ucrainei, se aflau șase specialiști în Ebola, care mergeau la o conferință de specialitate, după care urmau să facă publice o serie de date secrete despre virus.
Se mai susține și ideea că de fapt virusul a fost creat în laborator cu mulți ani în urmă și a fost testat pe oamenii din Africa. În acest fel, Ebola a fostscăpat” pentru ca periodic să producă numeroase victime. Cu toate acestea, specialiştii sunt de părere că vaccinul există, dar încă nu există un interes major pentru comercializarea sa.

Loading...

Varianta oficială este că vaccinul se află în stadiu experimental, adică ele trebuie testate pe maimuțe pentru ca apoi să se găsească mai mulți cobai umani care să accepte tratamentul. Chiar și așa, mai mulți oameni de știință sunt de părere că vaccinul în cauză ar genera o mutație a virusului, nicidecum să-l ucidă. În consecință, eficiența vaccinului este zero și dacă Ebola se va extinde la nivel global, va pune capăt unui număr impresionant de vieți.

ebola

Deocamdată în România nu s-a înregistrat niciun caz al infestării cu Ebola, dar cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Africa de vest cu privire la epidemia de febră virală hemoragică (Ebola) înregistrată în trei state din această regiune – Guineea-Conakry, Liberia și Sierra Leone.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și