Mozaic

E-urile ne distrug viața! Cele mai nocive mărci de ciocolată din România

„Aceste E-uri sunt nocive si periculoase. Eu as recomanda parintilor si bunicilor sa nu mai dea copiilor dulciuri, sa inlocuiasca total dulciurile cu fructele. Sigur, copiii cer dulciuri, dar trebuie educati ca adevaratele dulciuri sunt cele din fructe, nu cele din astfel de produse.

De vina pentru ca se consuma dulciuri de la varste fragede este si mediul familial”, este de parere Gheorghe Mencinicopschi.

E-urile nocive provoaca alergii si tulburari ale ficatului

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii acestor substante considerate suspecte se regasesc alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea colesterolului.

Aditivul sorbitol E420 din ciocolata are mai multe intrebuintari in industria alimentara si este intalnit in multe produse. O cantitate mare de E420 consumata poate provoca probleme ale intestinelor si dureri de stomac.

In schimb, E476 este folosit doar in alimentele sarace in grasimi sau in dulciuri pe baza de cacao, cum ar fi ciocolata. La animalele de laborator a produs efecte hepato si nefrotoxice.

In ceea ce priveste E270 (acidul lactic), nu ar trebui dat bebelusilor sau copiilor mici, deoarece acestia nu au inca dezvoltate enzimele care sa metabolizeze aceste forme de lactati.

loading...

Acidul carminic (E120) produce o crestere a hiperactivitatii. Se mai utilzeaza in cosmetica. E200 se afla in unele alimente si se regaseste si sub forma de acizi grasi naturali. Poate produce iritatii dermice, alergii, distruge vitamina B12. Consumul frecvent nu este recomandat.

„Utilizeaza ce este inscris pe eticheta”

Aceasta este recomandarea oferita de reprezentantii ANPCPPS. Astfel, pe langa sfatul dat consumatorilor de a observa numarul de E-uri din dulciuri si din orice alt tip de produs alimentar, se mai recomanda sa se verifice de asemenea si continutul caloric .

Nu in ultimul rand, trebuie urmarit si ce proteine, glucide, lipide, lipide saturate si sodiu au ciocolatele cumparate de pe raft. „Fii un consumator informat si utilizeaza informatiile pe care le ai la indemana, chiar pe eticheta!”, este sfatul acordat consumatorilor de catre ANPCPPS.

marci de ciocolata - E-urile ne distrug viața! Cele mai nocive mărci de ciocolată din România

Organizatia pune la dispozitie si website-ul e.o9atitudine.ro, accesibil de pe computer sau telefonul mobil, prin intermediul acestuia consumatorul putand afla usor ce tip de E-uri (conservanti, aditivi etc.) contin produsele pe care le achizitioneaza.

Evz.ro

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top