Descopera

Dumnezeu și procesul creației! Lumea noastră este o închisoare conceptuală din care nu putem evada

Lumea noastră este o închisoare conceptuală și adevărul de dincolo se materializează prin mici sclipiri de care sunt conștienți doar cei mai atenți dintre noi.

Această teorie este de-a dreptul fascinantă și este propusă de numeroși oameni de știință. Unul dintre aceștia este Joe Dispenza, un neurolog celebru din SUA și autorul mai multor cărți de specialitate. Specialistul susține că trăim într-o închisoare conceptuală și a realizat acest lucru atunci când numeroșii săi pacienți, în timpul vindecării, au experimentat diverse lucruri ciudate.

Acelea sunt de fapt sclipirile realității despre care Dispenza vorbește. Aceste sclipiri oferă o perspectivă generală asupra realității virtuale în care suntem băgați cu sau fără voia noastre.

Pe de altă parte o echipă de cercetători de la Universitatea din Amsterdam sugerează că tot ceea ce vedem nu este real. În acest fel, trăim într-o iluzie sau chiar o realitate virtuală, de care nu suntem conștienți.

Această afirmație se bazează pe diferența de calitate între vederea periferică și cea normală. Detaliile nu sunt foarte bine percepute cu vederea periferică, mai mult de atât, unele lucruri le putem vedea doar cu vederea periferică. Specialiștii susțin că acele lucruri nu fac parte din iluzie, ci din realitate.

Ce este o închisoare conceptuală?

Donald Hoffman, om de știință din cadrul Universității din California, și-a petrecut ultimii 30 de ani ca să descopere secretele percepției umane.

loading...

„Evoluția ne-a modelat cu percepții care ne permit să supraviețuim. Dar acest fapt implică ascunderea lumii reale. Trăim într-o iluzie, iar realitatea este departe de ochii noștri „, susține Hoffman.

Evoluția omului nu înseamnă a face copii. Fiecare bit de informație este prelucrat de creier care consumă o anumită doză de energie. Un organism care ar vedea întreaga realitate nu ar fi la fel de bine pregătit pentru pașii evoluției decât unul care percepe doar ceea ce are nevoie pentru supraviețuire.

Închisoarea conceptuală se referă la faptul că lucrurile pe care le vedem nu au corespondenţă cu lucrurile care există în realitate. Totul se petrece la nivelul creierului, care ne arată doar ceea ce vrea sau este programat s-o facă. Este vorba despre un concept, care se traduce prin realitate virtuală.

Realitatea virtuală creată de Dumnezeu

%C3%AEnchisoare conceptual%C4%83 - Dumnezeu și procesul creației! Lumea noastră este o închisoare conceptuală din care nu putem evada

Chiar dacă pare straniu, un om de știință din cadrul NASA a declarat că facem parte dintr-o lume virtuală. Aceasta este procesată de un supercalculator, pe care Dumnezeu l-a folosit pentru a crea totul.

Oamenii se află în această realitate virtuală și se pot asemăna cu personajele oricărui joc video. Chiar dacă încercăm să evadăm din această lume, nimeni nu va reuși pentru că dincolo nu există nimic și acest lucru ar fi imposibil.

loading...
To Top