DRAGOSTEA POATE SCHIMBA CURSUL ISTORIEI

Dragostea a produs drame, a schimbat cursul istoriei, a provocat războaie. Povești de dragoste nebunești în care viața a luat o turnură neașteptată.

Cleopatra, regina Egiptului, contrar opiniei populare, era o femeie cu înfățișare comună, nu era o frumusețe răpitoare. Cu toate acestea, avea un șarm aparte. Iulius Cezar a iubit-o până la moarte.

Marc Antoniu avea să-și găsească marea dragoste în brațele Cleopatrei, o dragoste care avea să-l distrugă și pe el. Cleopatra avea bani, Antoniu avea putere.

Antoniu era căsătorit cu sora lui Octavian, care revoltat de relația pe care o avea Antoniu cu Cleopatra și după ce și-a exprimat dorința de a se căsători cu ea, a declanșat un adevărat război.

Povestea celor doi îndrăgostiți s-a terminat tragic. În anul 31 î.Hr., armata lui Antoniu a fost învinsă de cea a lui Octavian. Antoniu a primit o știre falsă în care se spunea că iubita lui, Cleopatra, a murit. Copleșit de durere s-a înjunghiat cu o sabie.
Cleopatra era în viață, dar fusese întemnițată. Legenda spune că i-ar fi fost adus un șarpe veninos în celulă care a mușcat-o de piept.

Relația dintre Napoleon și Josefina a fost dezbătută pe larg. Un tânăr și sărac general se îndrăgostește de o femeie mai în vârstă. Josefina era văduvă, cu doi copii și acceptă să se mărite cu Napoleon. În ziua nunții, Josefina acceptă un medalion ca dar de la soțul său, pe care erau gravate cuvintele au destin.

Loading...

Căsătoria dintre cei doi a fost un dezastru. Ea și-a găsit fericirea lângă un locotenent, iar Napoleon și-a numit amanta, pe Pauline Foures, Cleopatra lui.

Cu toate acestea cei doi nu au divorțat, iar pe patul de moarte, Napoleon a pronunțat numele Josefinei.

Când a ajuns pe Tronul Păunului, în anul 1627, prințul Khurrum a devenit Regele Lumii. A avut două soții, dar de una s-a îndrăgostit nebunește. A numit-o Mumtaz Mahal, adică Bijuteria Palatului. Ea i-a dăruit 14 copii. La ultima naștere, Mumtaz a murit. Prințul a ordonat ca tot imperiul să intre în doliu timp de doi ani. El însuși a trăit izolat timp de un an.

Întors în viața publică, a hotărât construirea unui templu la Taj Mahal, în onoarea soției sale. 23 de ani s-a lucrat la acest templu. Cei doi au fost înmormântați în templu, unul lângă celălalt.

O altă poveste de dragoste s-a petrecut în Portugalia, în anul 1350. Prințul Pedro, moștenitorul tronului, a fost căsătorit cu Constansa Manuel de Castela. A fost o căsătorie făcută din interese politice. Se îndrăgostește nebunește de o tânără de la curte, pe nume Ines. Tatăl prințului o exilează pe Ines pentru a stinge scandalul de la curte.

După moartea soției sale, Pedro o ia de soție pe Ines, spre nemulțumirea tatălui său, care l-a scurt timp, pune la cale asasinarea lui Ines. Aceasta a fost decapitată în fața copiilor săi.

Dragostea

Pentru a răzbuna moartea soției sale, Pedro îi ucide pe asasini cu propriile mâini și le scoate inimile. Timp de doi ani, cadavrul lui Ines a fost expus pe tron, ca semn al dragostei pe care Pedro a avut-o pentru ea.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și