Descopera lumea

DRAGONUL, intruchiparea Antihristului pe Terra

Fiecare civilizație a avut în cultura sa legende cu reptile enorme care aveau aripi și zburau. Legendă, mit, realitate?

Etimologic, dragon provine din greacă și înseamnă șarpe. Dragonul este un șarpe gigant, înaripat cu solzii ca niște pietre prețioase. Dincolo de legendă, vă prezentăm un fapt real care s-a petrecut în Namibia, în anul 1942.

Un tânăr de 16 ani, fiul unui fermier, a fost atacat de o astfel de creatură, chiar în apropierea casei. El a fost internat la spital, fiind grav rănit. Scena a fost urmărită de mai mulți angajați ai fermei.

Există multe zone ale globului numite zona dragonului. În Mexic există credința că există șerpi înaripați, în Etiopia, șarpele uriaș mănâncă elefanți, în China există un adevărat cult al dragonului, iar în Europa, poveștile despre aceste creaturi sunt terifiante.

În martie 1933, o maree uriașă a înghițit orașul Sanking, Japonia. Au fost peste 300 de victime și 10000 de locuințe distruse.

Supraviețuitorii au afirmat că au văzut pe valul uriaș al mareei un dragon. Carl Sagan, autorul cărții Dragonii Edenului, susține că aceste creaturi numite dragoni există. Dragonii descind din dinozauri.

În anul 1892, trei persoane se aflau pe malul lacului Chelan, SUA. Cei trei au fost atacați de o creatură care a ieșit din lac. Conform mărturiilor, creatura semăna cu un aligator zburător. Cei trei s-au salvat după ce au aprins mai multe torțe.

În 30 mai 1903, vasul Naviro se afla în larg, la o distanță de 140 kilometri de Carolina de Nord. Echipajul a observat mai mulți rechini care înotau haotic. Erau urmăriți de un șarpe care avea peste 30 de metri lungime.
Conform jurnalului de bord, creatura avea un cap de peste doi metri și zbura deasupra apei. În anul 1976, mai mulți americani care se aflau pe o plajă din California au văzut în apele oceanului un șarpe uriaș care făcea salturi deasupra apei.

În tradiția biblică, dragonul este încarnarea antihristului,.el este expresia răului. Excepție face China, unde simbolizează binele.

Vechile biserici creștine erau construite pe tumuli funerari, morminte păgâne.Ele purtau hramul Sfântului Gheorghe care s-a luptat cu balaurul.

La mănăstirea Zografu, Muntele Athos, există un steag al Moldovei pe care este reprezentat Sfântul Gheorghe luptându-se cu balaurul. Tot în această mănăstire se află o bucățică din mâna dreaptă a Sfântului Gheorghe.
În China, dragonul face parte din miturile creatoare ale civilizației. Toți împărații au domnit sub acest simbol. Împăratul era considerat fiul dragonului.

Diavolul in flacari - DRAGONUL, intruchiparea Antihristului pe Terra

Dragonul este considerat un simbol al înțelepciunii, al veșniciei, datorită unei perle pe care o are în gură.
În România, în Munții Dobrogei, se întâlnește cel mai mare șarpe din România. Are o lungime de aproape doi metri și a fost numit balaurul dobrogean.

La români există legenda că un șarpe care intră în pământ stă acolo șapte ani și se transformă în balaur.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.