DRACULA, DE LA VAMPIRISM LA REALITATE

De curând, a fost descoperit locul unde Vlad al III – lea, denumit și Dracula, a fost închis, pentru mai mulți ani. Este vorba despre castelul Tokat, situat în Turcia. Timp de 12 ani, Vlad a fost închis la turci, însă nu se cunoștea locul unde teribilul Vlad a fost ascuns, departe de ochii curioșilor.

Castelul este situat în nordul Turciei și datorită unor lucrări de restaurare, arheologii au descoperit un tunel secret care ducea în temnița, unde timp de 12 ani, Vlad a stat închis. Conform documentelor istorice, Vlad a murit pe câmpul de luptă, în anul 1476. Nu se cunoaște locul unde a fost înmormântat Vlad.

Conform unor istorici italieni, Vlad nu a murit pe câmpul de luptă, ci a fost luat ostatec de către turci.
Mai târziu, fiica sa, Maria a plătit turcilor o mare sumă de bani, pentru a-l răscumpăra. În mare secret, el a fost dus în Italia, la Napoli, unde a murit.

De curând, o piatră funerară a fost descoperită în Piața Sfânta Maria La Nova, din Napoli. În acest loc a fost înmormântată fiica sa, Maria, și ginerele său. Pe această piatră funerară sunt desenate simboluri transilvănene. Este vorba despre simbolul dragonului și de doi sfincși care reprezintă simbolurile perioadei de domnie a lui Vlad Țepeș.

În prezent, arheologii italieni încearcă să obțină autorizațiile necesare de a investiga mormântul.
Istoricul Raymond McNally s-a deplasat în Transilvania unde a cercetat dacă Dracula și vampirismul sunt mit sau realitate.

Loading...

Mult timp, s-a susținut că nu există un loc anume unde contele Dracula ar fi trăit. Din documentele vremii, studiate de McNally reiese faptul că populația din multe sate din Transilvania trăia sub teroarea vampirilor, consemnându-se chiar și victime.

Porphiria este o boală care înseamnă o infecție a sângelui, organismul pierde din rezistență, soarele face rău organismului, pielea îşi schimbă culoarea, devine foarte albă, dinții cresc mult, la fel și buzele.
Specialiștii spun că o persoană la 100000 de nașteri, se naște cu predispoziţie pentru a dezvolta această boală.

vlad_tepes

În trecut, se credea că singurul remediu al acestei boli era de a bea sânge de animal. Așa s-au născut legendele despre vampiri. În Veneția a fost descoperit un mormânt, în care craniul avea maxilarele deschise și în interiorul lor s-a descoperit o piatră. Este vorba despre un vechi ritual, prin care erau uciși vampirii.

În Biblioteca Medievală din Roma s-au descoperit texte în care se descrie modul în care este omorât un vampir. I se introducea în gură o bucată de piatră. În Polonia au fost descoperite șase morminte, în care, în gura răposaților se aflau pietre. Specialiștii polonezi susțin că în credința poloneză, vampirii erau omorâți în acest mod, deoarece nu mai puteau reveni la viață, după moarte.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și