The news is by your side.

Dovezile oamenilor de știință că trăim într-un univers simulat pe calculator

0

Teoria care susține că trăim într-un univers simulat începe să prindă rădăcini în mințile oamenilor de știință. Descoperirile care se realizează odată cu dezvoltarea tehnologiei încep să confirme teoria matricei. Simularea 3D este una impresionantă și mai mul de atât una care tinde spre infinit. Cu cât timpul se scurge mai repede, cu atât și viața omului la nivel global tinde spre sfârșit.

Totul a început în clipa în care oamenii de știință au efectuat diverse descoperiri în legătură cu materia. Una dintre cele mai importante a fost realizată de fizicianul Alain Aspect, care din greșeală a descoperit că particulele subatomice care compun universul nostru fizic dețin incontestabila proprietate a hologramei.

În acel moment, fizicianul a început să creadă că biocentrismul este răspunsul la orice întrebare, adică viața și conștiința sunt adevăratele chei pentru a înțelege cu adevărat Universul și că moarte nu există. Cu toate că avem senzația că deținem controlul asupra vieții sau chiar asupra destinului, lucrurile sunt mult mai complexe de atât.

Care este argumentul pentru care am putea să trăim într-o lume simulată?

Dacă am omite partea matematică a argumentului care începe cu să presupunem că există o civilizație extrem de avansată care deține putere de calcul care tinde spre infinit”, mai există și un argument logic. Nick Bostrom, profesor Facultatea de Filosofie de la Universitatea din Oxford , a fost primul care a invocat argumentul simulării strămoșilor.

Această tehnică ar fi pusă în practică tot de către civilizația noastră, care a ajuns la un grad al evoluției extrem de avansat și din dorința de a-și proteja moștenirea lăsată de predecesori, le-au creat o viață care se desfășoară într-o lume simulată.
Pe de altă parte, profesorul susține că mai există posibilitatea ca această simulare poate să mai fie și un experiment, care este supravegheat cu simț de răspundere de către cei care l-au realizat. Mai mult de atât, un alt argument ar putea fi și ca istoria să fie readusă la viață într-o simulare virtuală.

Revenind la simularea trecutului sau a vieții strămoșilor, există unii futurologi care susțin că o să vină vremea în care și noi vom putea simula acest lucru. Acest fapt se poate petrece foarte bine în următorii 50 de ani sau chiar peste mii de ani. Important este să conştientizăm că viitorul ne poate aduce extrem de multe surprize.

Oamenii trebuie să realizeze că fac parte din rândul minților simulate și că nimic din ceea ce pare nu este real„, a explicat Bostrom.

De ce ar crea o civilizație avansată o lume virtuală

Fiecare civilizație avansată și-a creat propriile matrice ale evoluției. Dacă noi suntem strămoșii creatorilor simulării atunci este normal ca să trăim în această lume holografică, decât în afara ei. Legile pe care le considerăm ca fiind ale fizicii nu sunt altceva decât parte din matricea evoluțională care ne-a fost pusă la dispoziție pentru a ne duce viața. Tot ceea ce ne înconjoară, chiar până și noi înșine suntem parte din creația uimitoare pe careei” au dorit s-o elaboreze.

Oamenii de știință nu exclud nici posibilitatea ca lumea virtuală să fie de fapt un joc al creației, în care regulile sunt stabilite dinainte și totul să se petreacă pentru buna dispoziție a creatorilor.

univers-simulat-400x292 Dovezile oamenilor de știință că trăim într-un univers simulat pe calculator

Cum aflăm dacă trăim într-o simulare?

Dacă simulatorul nu vrea să aflăm, nu vom afla niciodată și atunci intervine iar discuția despre destin. Cel mai bine este să ne aducem aminte despre celebra replică din filmul Matrix, care spunea:Dacă este real ceea ce simţiţi, vedeți, mirosiți sau gustați, atunci realitatea este redată de semnale electrice„.

Această teorie este una revoluționară, care nu este acceptată de întreaga lume științifică și cu atât mai puțini de Biserică. Dacă facem o paralelă între formarea lumii descrisă de Biblie și dezvoltarea teoriei simulării, cu siguranță că vom descoperi numeroase lucruri similare.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și