Mistere

Bizar

Dovezile care atesta ca Iisus a avut o sotie sunt contestate cu vehementa de reprezentatii Vaticanului

2views

Una dintre cele mai importante descoperiri, care a cutremurat creștinismul din temelii, a fost efectuată la sfârșitului lui 2012. O bucată de papirus, din care reiese ideea cum că Iisus a fost căsătorit, a stârnit o adevărată dispută între reprezentanții bisericii și oamenii de știință.

Istoricul Karen Regele, cercetător la Universitatea Harvard, a produs un șoc de mare amploare când a dezvălui existența unui papirus care îl descria pe Iisus având o soție. Din cele opt rânduri, scrise cu cerneală specifică începutului mileniului trecut, se vorbește despresotia mea” ca fiind consoarta lui Iisus. O altă frază interesantă a atras atenția specialistului și care indică faptul căea va fi în măsură să devină ucenicul meu”.

Papirusul este scris în limba coptă și conform analizelor datează din jurul anului 200. Atunci când a fost prezentat pentru prima dată, numeroase întrebări s-au născut cu privire la viața lui Iisus. Reprezentanții Vaticanului au negat cu vehemență această poveste, mai mult de atât au susținut că este vorba despre un fals grosolan făcut chiar de cercetătorul în cauză.

De asemenea, această poveste a alimentat controversa din lumea creștină cu privire la relația dintre Iisus și Maria Magdalena. Există anumite teorii care susțin că cei doi au fost căsătoriți, chiar având un copil. Pe de cealaltă parte, Biserica neagă acest aspect susținând că este vorba despre o conspirație, care are rolul de a destabiliza credința și întreaga religie.

Nu s-a putut demonstra dacă cei doi au avut o relație maritală, dar papirusul prezentat de Regele confirmă într-o oarecare măsură acest fapt.

Loading...

Problema căsătoriei sau celibatului lui Iisus a apărut în jurul anului 200, când discipolii au început să dezbată subiectul şi să se întrebe dacă este mai bine să aibă o familie sau să fie celibatari. Unul din primii teologi care au promovat varianta celibatului a fost Clement din Alexandria.

iisus sotie

Interesant este că povestea a fost dată uitării și din momentul prezentării sale și până în prezent nu au mai fost aduse argumente care să facă lumină cu privire la această stranie descoperire. Probabil că adevărul trebuie ascuns de ochii opiniei publice pentru că altfel s-ar putea compromite o tradiție veche de peste 2000 de ani, pentru că altfel nu se poate explica această atitudine.

 

loading...