The news is by your side.

Dovezi incredibile că Iisus nu a fost singurul mântuitor de pe Terra

Istoria se repetă și fiecare civilizație care se dezvoltă pe această planetă pare să urmeze un plan bine stabilit. din punct de vedere al religiilor, ideea de mântuitor este una specifică, care s-a repetat de nenumărate ori în decursul istoriei. Așadar, vă oferim câteva exemple care demonstrează că Iisus nu a fost singurul mântuitor.

Asemănări şi “coincidenţe” intre Horus şi Isus.

Horus s-a născut pe 25 decembrie din fecioara Isis.  Naşterea lui a coincis cu răsărirea unei stele în est care a fost urmărită de trei regi în dorinţa de a găsi şi preamari pe mântuitorul noul născut. La vârsta de 12 ani era un copil – învăţător. La vârsta de 30 de ani a fost botezat de Anap, după care şi-a început lucrarea.

Horus avea 12 discipoli cu care mergea peste tot, înfăptuind miracole ca mersul pe apă, vindecarea bolnavilor etc. Horus era cunoscut sub mai multe nume sugestive ca: “adevărul”, “lumina”, “fiul ales a lui dumnezeu”, “bunul pastor” etc.

 După ce a fost trădat de Typhon, Horus a fost crucificat.  A fost îngropat, iar după 3 zile a revenit la viaţă. Aceste însuşiri ale lui Horus s-au răspândit în multe alte culturi ale lumii care şi-au creat dumnezei după aceeaşi structură mitologica de bază.

Attis din Phrygia

Attis din Phrygia, născut din fecioara Nană, pe 25 decembrie, crucificat, pus în mormânt şi înviat după 3 zile.  Acesta pareafi unaltmântuitor, mai puțin cunoscut, dar care se aseamănă ca tipologie cu Iisus.

Krishna

Conform Bhagavata Purana (Poveşti divine şi eterne ale Zeului Suprem), Krishna s-a născut fără existenţa unei uniuni sexuale, ci prin ,,transmisie mentală” de la mintea lui Vasudeva în pântecele mamei, Devaki. Atât Iisus, cât şi Krishna erau numiţi zei sau fiul Zeului Suprem. Amândoi au fost trimişi din rai pe pământ luând chip uman, numiţi salvatori şi fiind a doua persoană din Trinitate.

Tatăl Krishnei era deasemenea tâmplar, un spirit fiind cu adevărat tatăl lor. Amândoi au fost vizitaţi la naştere de înţelepţi sau păstori, ghidaţi de o stea. În ambele cazuri, îngerii îi avertizează pe părinţi că liderul local doreşte să-i asasineze şi fug împreună cu părinţii, Maria şi Iosif se refugiază în Muturea, părinţii Krishnei fug în Mathura. Iisus era numit ,,leul tribului Iudaic”, în timp ce Krishna este intitulată ,,leul tribului Saki”. Minunile înfăptuite de cei doi sunt aceleaşi, amândoi începând aceste minuni cu vindecarea unui lepros. Ambele zeităţi au parte de o ultimă masă, sunt crucificate şi reînvie după 3 zile.

Dionysos din Grecia

iisus Dovezi incredibile că Iisus nu a fost singurul mântuitor de pe Terra

Dionysos din Grecia, născut dintr-o fecioară pe 25 Decembrie. Era un învăţător care călătorea înfăptuind miracole cum ar fi transformarea apei în vin. Era denumit ca “Regele Regilor”, “Unicul fiu zămislit de Dumnezeu”, Afla şi Omega, şi în multe alte feluri. Şi el a înviat după moarte.

Mithra din Persia

Mithra din Persia, născut din fecioara pe 25 decembrie. Avea 12 discipoli şi înfăptuia miracole. După moarte a fost îngropat şi a înviat după 3 zile. Şi el era numit tot “Adevărul” sau “Lumina”. Ziua sacră de adorare a lui Mithra era duminică. Iată câţi mântuitori au existat (iar aceasta nu este o listă completă) de-a lungul timpului , şi care subscriu la aceste caracteristici generale: naşterea din fecioara virgină pe 25 decembrie, învierea după 3 zile, etc.

Asemănările dintre creştinism şi religiile păgâne sunt dovada faptului că multe dintre componentele esenţiale ale credinţei creştine sunt de origine păgână, iar multe din evenimentele atribuite vieţii lui Iisus (naşterea din fecioară, învierea oamenilor, vindecările miraculoase, exorcism, crucificare, înviere etc. ) sunt mai vechi de 4500 de ani şi inspirate din mitologia păgână.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și