Dovezi ale unui război atomic antic

De nenumărate ori, oamenii de ştiinţă au declarat că anumite zone de pe glob prezintă anomalii care ne aduc aminte de explozia bombelor atomice. În aceste zone nu s-au efectuat teste militare, ci în urmă cu multe zeci de mii de ani au fost lansate bombe atomice cu o putere impresionantă.

Un astfel de loc se regăseşte în Scoţia şi este cunoscut în ziua de astăzi drept Tap O’noth. În vârful unui deal se află ruinile a ceea ce a fost cândva un fort sau un oraş. Acesta se află la aproximativ 500 de metri deasupra mării şi nu se poate spune cărei civilizaţii a aparţinut.

Cel mai interesant aspect, care a atras atenţia specialiştilor, este zidul fortului sau ceea ce a mai rămas din acest zid. Acesta a fost transformat într-o mare imensă de silicaţi în stare amorfă, ceea ce înseamnă că iniţial a fost ridicat din piatră şi în urma unei explozii atomice s-a vitrificat.

Interesaţi de ceea ce s-a petrecut în zona respectivă, arheologii au efectuat numeroase săpături pentru ca misterul să fie elucidat. Stratul superior de piatră este transformat în nisip, pentru ca în straturile inferioare să se regăsească numeroase bucăţi de piatră care parcă s-au îmbinat între ele. Aceast fenomen se petrece în urma expunerii la o energie extrem de mare, pe care doar o bombă atomică o poate degaja.

Ciudat mai este faptul că niciun crater nu a fost produs şi din acest motiv se presupune că în războiul antic s-a folosit armament pe care încă nu l-am descoperit în prezent.

Conform specialiştilor, care au analizat rocile topite, a fost nevoie de temperaturi de peste 4000 de grade Celsius pentru a ajunge la acest rezultat. De asemenea nivelul radiaţiei din zonă este unul ridicat.

Loading...

Aceste două aspecte ne aduc aminte de explozia de la Hiroshima, unde unda termică a atins circa 4000 de grade Celsius iar, la o distanţă de 1,5 km de hipocentru, ea depăşea 570 grade Celsius. Unda termică a provocat, apoi, direct prejudicii, din cauza temperaturii înalte (care variază, fireşte, în funcţie de puterea bombei şi de distanţa de hipocentru). Aşa-numita ,.flacără scânteietoare” a provocat leziuni ale epidermei, necroze, carbonizare, distrugerea organelor interne sau chiar dispariţia completă (cum o dovedesc la Hiroshima umbrele persoanelor aşezate pe băncile de piatră).

Aşadar, la fortul Tap O’noth s-a produs cândva o explozie atomică sau poate chiar un război în toată regula, cu arme avansate, care a avut ca scop final distrugerea unei întregi civilizaţii.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și