Mistere

Dovada calatoriei in timp: CD-ul mormon de la 1820

Călătoria în timp este un fapt impresionant, pe care știința nu îl poate demonstra, dar cu toate acestea există numeroase presupuneri și teorii care în viitor ar putea să devină plauzibile. Din cauza acestei ambiguităţi, numeroase scenarii, provocate de diverse texte sau fotografii, dau bătăi de cap majore chiar și specialiștilor.

Un astfel de scenariu este construit în urma analizării unei ilustrații ciudate. Ea îl înfățișează pe Robert Smith, care le prezintă fraților săi mormoni o cutie cu artefacte. Impresionant este că în această ilustrație se poate vedea cum Smith ține în mână un CD, care avea să fie inventat abia peste 150 de ani.

Povestea cutiei cu artefacte este una destul de stranie. Atunci când religia mormonă a luat naștere, călătorii sau mesagerii lui Dumnezeu le-au adus oamenilor o cutie cu diverse artefacte. Inițial ea a fost ascunsă într-un loc secret și ulterior, într-o noapte, i-au comunicat lui Smith secretul. Bărbatul s-a dus în locul indicat de mesagerii lui Dumnezeu și a descoperit o cutie. A deschis-o și a găsit ceea ce a descris ca două pietre de argint cu arcuri, care erau fixate pe un pieptar. De fapt, aceste pietre de argint nu erau altceva decât două CD-uri pe care călătorii în timp i le-au oferit drept cadou lui Smith.

Chiar dacă această teorie pare îndrăzneață este confirmată de două aspecte importante. Primul este oferit de textele sacre din Cartea lui Mormon, unde sunt descrise cu lux de amănunte aceste daruri de la îngerii călători ai lui Dumnezeu. Descrierea i-a făcut pe cei mai mulți să realizeze că pieptarul era de fapt un suport din plastic în care nu stăteau pietrele cu arcuri desenate și CD-urile.

Al doilea aspect este demonstrat prin ilustrația pe care am prezentat-o la începutul acestui articol. Se poate vedea extrem de bine cum Smith ține în mână un CD, pe care îl prezintă mândru fraților săi mormoni.

the mormons - Dovada calatoriei in timp: CD-ul mormon de la 1820

 

Dacă acestă perspectivă este una reală, atunci ceea ce numesc mormonii îngerii lui Dumnezeu nu sunt decât călători în timp care au vrut să le arate oamenilor de la 1820 cum va fi viitorul, numai că aceștia au format un grup religios bazându-se pe un fapt atât de minor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top