The news is by your side.

Doua planete, din care una locuibila, orbiteaza in jurul unui sistem binar

Astronomii de la Institutul Astronomic din San Diego au făcut un anunț important cu privire la descoperirea efectuată recent. Două planete care orbitează în jurul a două stele într-un sistem binar sunt sub observație şi se crede cu tărie că una dintre ele este aptă pentru a susține viața.

Înainte de a se face această descoperire, astronomii nu erau siguri că atunci când două stele se învârt după un punct de gravitație comun mai multe planete pot orbita în jurul lor. Odată cu această descoperire cercetătorii au confirmat o ipoteză veche de zeci de ani.

kepler-221x250 Doua planete, din care una locuibila, orbiteaza in jurul unui sistem binarSisteme binare au mai fost detectate în Univers, dar până în prezent niciodată nu a mai fost detectat un sistem binar în jurul căruia să orbiteze mai multe planete”, a explicat Xavier Delfosse, astronom la Institutul de Planetologie şi Astrofizică din Grenoble.

Cele două planete care se învârt în jurul stelelor Kepler-47b şi Kepler-47c sunt de 3-5 ori mai mari decât Pământul. Ele se află la o distanță de circa 400 de ani lumină depărtare de sistemul nostru solar, iar una dintre ele se află înzona locuibilă„. Această zonă este cea care permite o temperatură moderată în care viaţa sub orice formă se poate dezvolta. Cercetătorii cred că planeta locuibilă primește aproximativ 88% din energia pe care o transmite Soarele Pământului, iar existența vieţii devine astfel posibilă.

Descoperirea a fost efectuată cu ajutorul telescopului Kepler, care urmărește corpurile cerești cât şi exoplanetele din Calea Lactee. Din anul 2009, 2.300 de planete și 2.100 de sisteme binare au fost analizate în căutarea vieţii în Univers.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și