Bizar

DOUĂ PERSOANE VOR ORBITA ÎN JURUL LUNII ÎN ANUL 2018

Societatea americană SpaceX a anunțat în 27 februarie 2017, că două persoane vor efectua o călătorie în jurul Lunii, la sfârșitul anului 2018.

Președintele societății SpaceX, Elon Musk, a declarat că cele două persoane au plătit un avans pentru această călătorie. Se presupune că cei doi sunt persoane foarte bogate, dat fiind costurile uriașe pe care le impune o astfel de călătorie. Se presupune că fiecare dintre cei doi pasageri va plăti câteva zeci de milioane de dolari.

În scurt timp, cei doi vor începe antrenamentele care se impun pentru o astfel de călătorie. Întrebat despre identitatea celor două persoane, Musk a spus că nu le poate divulga identitatea, dar a făcut precizarea că cei doi nu fac parte din lumea de la Hollywood.

Elon Musk este cunoscut prin faptul că a fondat o societate care fabrică și comercializează mașini electrice tip Tesla. Musk a mai declarat că in anul 2024 va organiza prima călătorie pe planeta Marte. Dacă acest proiect se va realiza, va devansa cu șase ani proiectul NASA privind planeta Marte, prevăzut pentru anul 2030.

Este primul zbor în orbita lunară de la încheierea programului Apollo în anul 1972. La bordul navetei spațiale care se numește Dragon 2 nu va fi un pilot. Toate comenzile vor fi realizate de pe Pământ., iar călătoria va dura o săptămână.

LUNA AZUL - DOUĂ PERSOANE VOR ORBITA ÎN JURUL LUNII ÎN ANUL 2018

Lansarea navetei spațiale se va face de la centrul spațial Kennedy care se află în apropiere de Cap Canaveral, Florida. Musk a mai declarat că societatea SpaceX a primit câteva zeci de astfel de cereri care vor fi onorate după anul 2018.

loading...
loading...
To Top