DOPPELGANGER, dublura fiecăruia sau devoratorii energetici

DOPPELGANGER, dublura fiecăruia sau devoratorii energetici

Doppelganger este un termen german care semnifică dublura care merge. Este vorba despre un spectru în mărime naturală care urmărește persoana cu care seamănă.

Baudelaire numea aceste apariții vampiri sau devoratori de identitate, care sunt un soi de fantome vizibile. Astfel de experiențe se produc noaptea la persoanele care sunt foarte obosite sau bolnave. Psihologii numesc acest fenomen de a te vedea pe tine însuți, autoscopie.

Uneori, fenomenul de doppelganger poate fi văzut și de alte persoane. Prima mărturie în acest sens, datează din secolul al IV-lea î.Hr. Filosoful grec Aristotel scria despre un om care se plimba cu dublura sa pe stradă. Credința în dublurile spirituale era prezentă și în Persia antică.

Goethe a povestit în una din notele sale întâlnirea cu dublura sa. În timp ce se întorcea din Alsacia de la un prieten de al său, Goethe și-a văzut propria dublură îmbrăcată într-un costum gri lucios. El scria despre acel incident ca fiind o viziune care anticipa viitorul.
Opt ani mai târziu, Goethe parcurgea același traseu, după ce îl vizitase pe prietenul său. A realizat că purta un costum gri lucios, identic cu cel al dublurii sale, de acum opt ani.

Scriitorul Guy de Maupassant a descris discuția pe care a purtat-o cu dublura sa. Nu este singura relatare de acest gen. În anul 1955, new-yorkezul Erikson Gorique a plecat într-o călătorie de afaceri în Norvegia, la Oslo. Era prima dată când vizita acel oraș sau cel puțin așa susținea el.

Când Gorique a mers la un partener de afaceri, acesta i-a amintit despre o întâlnire care avusese loc cu două luni înainte, pentru a discuta aceleași afaceri.

Loading...

Teoria conform căreia toate dublurile spirituale ar rezulta dintr-o imaginație proiectată de către spirit nu poate rezolva experiențele pe care alte persoane le-au avut. Reverendul american Mountfort, împreună cu familia sa, așteptau mai mulți musafiri la cină. Pentru că aceștia întârziau, au ieșit în curte. Au văzut o mașină în care se aflau invitații lor, care a trecut pe stradă și care după câteva secunde mașina a reapărut în mod miraculos, din care au coborât invitații.

S-a spus că prima imagine a fost o proiecție psihică, dorința ca invitații să ajungă cât mai repede la locul de întâlnire. Imaginea ar fi fost rezultatul unei proiecţii psihice, o dorință intensă, proiectată de către voință. Fenomenul a fost numit bilocație, care constă în a te afla simultan în două locuri.

Fantomele de la Cap Aurora

Cercetătorii care au încercat să dea un răspuns la acest fenomen au presupus că a fost vorba despre un efect al halucinației colective. Musafirii s-au proiectat în mod inconștient și imaginea ar fi fost rezultatul unei proiecții psihice.

loading...

Related posts