DONARES, INIȚIATUL ZAMOLXIAN CARE A FĂCUT ÎNCONJURUL LUMII

Aeticus Donares s-a născut în anul 421 în cetatea Histria. Ion Pachia Tatomirescu, istoric, susține că originile lui Donares erau traco-geto-dacice.

El era un inițiat zamolxian și a fost eroul unei aventuri excepționale. În perioada 456-461, el și-a pregătit o echipă format din 101 soldați cu care avea să facă temerara aventură de ocol al pământului.

El a descris în notele sale această călătorie în care a ajuns în Trabobane, Sri Lanka, Sumatra, Islanda. Călătoria a durat cinci ani și temerarii aventurieri au ajuns și în Japonia, Alaska, Sumatra, Groapa Marianelor.

Ajuns în Japonia, el este primit la palatul imperial. Ceea ce este interesant este faptul că a intrat în contact cu o populație numită Ainu, despre care se spune că este de origine dacică și că a migrat din zona Carpaților către arhipelagul nipon. Această populație l-a întâmpinat cu cântece din fluier și cu poezii pe care alte popoare nu le înțelegeau.

Textul originar al însemnărilor lui Donares a fost scris în limba getă, cu un alfabet propriu, din care s-au inspirat Chiril și Metodie, atunci când au făcut alfabetul chiril. Acest alfabet era utilizat numai de inițiații zamolxieni, în scrieri cu caracter inițiatic și secret. În popor, era permisă numai scrierea ideografică.

Donares reușește să facă ocolul pământului cu mai bine de 1000 de ani, înainte de Magelan. Donares s-a format ca destoinic marinar și navigator la Înalta Școală de Cavaleri Zamolxieni de la Nistru. În anul 444, el devine șeful acestei școli și începe să-și pregătească soldații care vor participa la marea expediție. Traseul aventurii sale a avut forma unei spirale planetare.

loading...

Cavalerii zamolxieni care au luat parte la această excepțională aventură purtau simboluri care îi evidențiau de restul populației. Casele lor aveau formă rectangulară, ornate cu potcoave. Ei erau inițiați în științe, care în credința lor, îi făceau nemuritori. Ei trebuiau să urmeze cale spirală planetară întru Dumnezeul Kogaionului.

Templul de la Sarmisegetuza avea forma unei potcoave. Cavalerii erau înmormântați în tumuli funerari, în care artefactele descoperite sunt simboluri ale unor viteji, călăreți desăvârșiți.

i74313templu - DONARES, INIȚIATUL ZAMOLXIAN CARE A FĂCUT ÎNCONJURUL LUMII

Din păcate, istoricii români au ignorat toate aceste descoperiri. Dacă ar fi fost puse în valoare, istoria noastră ar fi luat o altă turnură.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns