Dolmene vechi de 25.000 de ani au fost descoperite in Muntii Caucaz

Dolmene vechi de 25.000 de ani au fost descoperite in Muntii Caucaz

O descoperire fantastică a fost efectuată în Munții Caucaz, în apropierea orașului rusesc Tzelentzchik. Sute de construcții megalitice, supranumite dolmene, în forme care mai de care ciudate au fost descoperite pe un teritoriu neexplorat până acum. Arheologii ruşi, ajunşi la fața locului, le-au catalogat ca fiind construite acum circa 25.000 de ani, de către o civilizație necunoscută.

Dolmenele caucaziene sunt răspândite pe o zonă destul de vastă. În afară de de construcțiile singulare , cu sau fără coridor de acces, compartimentate sau cu transept, există și unele dolmene care se prelungesc de-a lungul a mai multor zeci de metri, formând așa-numitele „alei acoperite” , așa cum este marele dolmen de la Antequera, în Andaluzia. Aceste morminte au fost folosite de anumite civilizații necunoscute încă pentru înhumările colective.

dolmene caucaz2

Modul de construcție pare unic pentru că blocurile de piatră au fost așezate în unghiuri de 90 de grade, pentru a face camerele perfect pătrate. Cu toate acestea, asemănările cu alte dolmene din întreaga lume se perceptibilă. Această constatare făcută de arheologii ruși demonstrează că în epoca preistorică uniformitatea obiceiurilor din mai multe zone geografice din Europa era sesizabilă.

De-a lungul timpului, s-a încercat găsirea civilizației care a putut să construiască aceste morminte funerare, dar nu s-a ajuns la niciun consens.

loading...

Related posts