Mistere

DOINA BUMBEA
Bizar

DOINA BUMBEA, ROMÂNCA RĂPITĂ ÎN COREEA DE NORD

3views

În anul 2016, deceda la Phenian, Coreea de Nord, James Dresnok, un soldat american care a dezertat în Coreea de Nord acum 50 de ani. Povestea lui Dresnok a început în anul 1962, atunci când a decis să treacă zona militarizată dintre cele două Corei.

Fuga lui Dresnok a fost mediatizată de puterea de la Phenian, el apărând în mai multe filme de propagandă. Dresnok a fost căsătorit de autorități cu românca Doina Bumbea. Aceasta era de profesie pictor, originară din Craiova și în anii 70 reușise să fugă în Italia. Doina a fost invitată la o expoziție de pictură în Japonia, în anul 1978.

Avionul cu care călătorea spre Japonia a făcut o escală la Phenian, moment în care, agenți secreți nord coreeni au răpit-o. Doina a fost căsătorită forțat cu Dresnok, cu care a avut doi fii. În anul 1981, Doina a născut primul copil, iar doi ani mai târziu, pe cel de al doilea. Doina nu a mai putut reveni în România, iar în anul 1997, a decedat.

Cei doi fii ai Doinei au apărut de curând la postul de televiziune nord coreean, unde au adus omagii liderului Kim Jong Il. Cei doi purtau uniforma armatei populare și au făcut declarații cu privire la faptul că Republica Nord Coreeană l-a primit cu brațele deschise pe tatăl lor.

Ei au atacat SUA, susținând că duc o politică belicoasă și că armata nord coreeană nu va rata să radă de pe suprafața pământului SUA. În anul 2006, tatăl lor declara că este mulțumit de viața pe care o duce și nu va pleca din Coreea de Nord, nici dacă ar primi un miliard de dolari.

Loading...

Singura rudă a Doinei este fratele său, care trăiește la Craiova. Acesta a declarat că a încercat să ia legătura cu cei doi nepoți ai săi, lucru care nu s-a putut realiza. Cei doi nepoți sunt înrolați în armata populară, sunt căsătoriți și au copii.

Familia tinerei a aflat despre cele întâmplate abia în anul 2006, când au făcut legătura între relatările lui Jenkins și un documentar produs de BBC ce spunea istoria unui alt dezertor american, James Joseph Dresnok, acesta încă rămas în Coreea de Nord.

În documentarul BBC, Crossing the Line (în română, Depășind limita), Dresnok amintește despre prima sa soție de naționalitate est-europeană (fără a fi precis dacă se referă la Doina Bumbea sau nu), cu care a avut doi copii, Ricardo și Gabriel (despre acesta din urmă se crede că a fost botezat după unchiul său, fratele Doinei Bumbea).

loading...