DOI ANI PE ORBITA PĂMÂNTULUI, OPERAȚIUNE TOP SECRET

Aeronava americană X-37B a aterizat la baza Vandenberg din California, după ce a zburat pe orbita Pământului timp de doi ani. Se cunosc puține date despre acest lung și misterios zbor.

Zborul a durat 675 de zile. Anterior acestuia, americanii au mai avut câteva avioane care au zburat în orbita Pământului mai mult timp, dar acesta deține recordul.

Misiunea acestor nave este strict secretă, din această cauză au apărut și diferite ipoteze. Una dintre cele mai vehiculate este aceea a supravegherii anumitor zone ale globului, spionarea acestora, cum ar fi Orientul Mijlociu, China, Rusia.

Un astfel de avion se deplasează mult mai ușor față de un satelit, dar se pune problema costului mare al combustibilului necesar unui asemenea zbor.

Altă ipoteză susține că avionul ar fi bombardat din spațiu anumite ținte. Pentru a atinge aceste ținte orbita avionului trebuia modificată, operațiune care presupune alte costuri.

O altă ipoteză se referă la faptul că aeronava a bruiat activitatea unor sateliți. Ultima ipoteză se referă la faptul că avionul ar fi spionat activitatea de pe stația spațială chineză, Tiangong1.

Avionul a fost detectat zburând o dată la patru zile deasupra unei zone.

Este folosită drona pentru a lansa sateliți de spionaj în atmosfera Pământului, sau pentru interceptarea semnalelor altor sateliți? Sau face parte dintr-un proiect mai amplu al armatei americane de dezvoltare de arme bazate pe drone comandate de la distanță ?

Tot ce se cunoaste este faptul că pe cerul nostru stă de 500 de zile o aeronavă care transportă mai multe încărcături, printre care mai multe dispozitive cu propulsie electronică aparținând Forțelor Aeriene Americane și ale companiei private Aerojet Rocketdyne, precum și mai multe materiale ale NASA.

drone 620x264 - DOI ANI PE ORBITA PĂMÂNTULUI, OPERAȚIUNE TOP SECRET

„X-37B rămâne o dronă foarte utilă pentru a testa diferite lucruri” , a declarat Winston Beauchamp, subsecretar adjunct al forțelor aeriene americane.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Comentariile sunt închise.