Descopera

DOGONII SUSȚIN CĂ UNIVERSUL SE ROTEȘTE ÎN SPIRALĂ

Dogonii sunt o populație care trăiesc în Mali. Cultura lor pare ruptă dintr-o carte științifico-fantastică. Cultura lor a fost descoperită de către europeni, în 1946, când doi etnologi francezi au stat în mijlocul lor . Vreme de patru ani. La întoarcere în Franța, au început să publice articole și cărți despre fantastica lor cultură. De la bun început, trebuie să spunem că ei cunosc două stele care se află în apropiere de Sirius.

Sirius este cea mai strălucitoare stea de pe cer. Cele două stele aflate în apropierea sa, au fost descoperite în 1864 și poartă numele de Sirius A și B. Dogonii consideră că în apropierea lui Sirius, există o a treia stea, care nu se vede cu ochiul liber și pe care o putem numi Sirius C. Ei consideră că sunt veniți de pe o planetă care orbitează în jurul lui Sirius C și pe care oamenii nu au descoperit-o încă.  Dogonii au numit această planetă Tolo, după o specie de cereale care are talie mică și ei o consumă în mod curent.

Dogonii cunosc faptul că Sirius B are o mișcare în jurul lui Sirius A care durează 50 de ani O dată la 50 de ani, ei serbează acest eveniment. Planeta Tolo despre care ei susțin că provin a fost descoperită de curând, ori ei au cunoștință despre această planetă de mii de ani, dovadă fiind hărțile pe care le au și care s-au transmis din generație în generație.

Cunosc toate detalii astronomice care țin de planetele Sirius. Oamenilor de știință le-au fost necesare ordinatoare speciale pentru a calcula mișcarea de rotație sau de revoluție la aceste planete. Descoperirea lor s-a făcut cu ajutorul unor telescoape speciale și destul de târziu, în evoluția omenirii și a astronomiei. Imaginați-vă un trib într-un deșert, izolat de civilizație și de mijloace de comunicare și care totuși epatează prin cunoștințele lor astronomice. Ei divizează cerul în 22 de părți și în 266 de constelații și că Venus are o planetă care se află între Pământ și Venus.

Descoperirea a fost făcută de către oamenii de știință, acum câțiva ani. Știu că Saturn are patru sateliți, care nu se văd cu ochiul liber. Este limpede că Dogonii nu au putut prin propriile mijloace să descopere toate aceste lucruri.
O altă temă interesantă este faptul că universul are formă de spirală. Pentru ei universul este infinit, dar măsurabil. Această afirmație a făcut-o și Einstein în teoriile sale. Ei susțin că lumile infinite se depărtează de noi, cu viteze covârșitoare, prin mișcări de rotație și în formă de spirală. Ei spun că în momentul în care au venit pe Pământ, erau amfibieni. Ei serbează ziua peștelui, cinstind astfel, venirea lor pe Pământ.

În cultura sumeriană găsim legende cu omul pește care a venit în Golful Persic, pentru a ajuta oamenii. El era roșu ca focul și a coborât dintr-un nor de praf. Oamenii l-au dus în apă ca să-l salveze. Stranie coincidență! Pentru Dogoni, Nomo a coborât din cer, dintr-o mașinărie, aducând cu el plante care creșteau în cer. Dogonii cred că apa dulce este de natură masculină, iar apa sărată este de natură feminină. Ei vorbesc despre apa care se găsește în pietre și este de natură feminină.

loading...

univers - DOGONII SUSȚIN CĂ UNIVERSUL SE ROTEȘTE ÎN SPIRALĂ

De curând oamenii de știință au descoperit posibilitatea de a obține apă din roci, experiment cu niște costuri exorbitante. Spun specialiștii că prin această metodă, de a obține apă, omul poate rămâne pe Lună o perioadă mare de timp. Citind despre cultura Dogonilor, mi-am pus întrebarea dacă e posibil ca planeta noastră să aibă un trecut fabulos, față de ceea ce am știut până acum.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top