Descopera

Documente declasificate: Viața și slăbiciunile președintelui Kennedy

La cererea președintelui Donald Trump, au fost declasificate 2800 de documente privind circumstanţele în care a fost asasinat președintele Kennedy. Alte documente mai sensibile, care aveau legătură cu securitatea națională sunt în continuare clasificate.

O parte dintre documente se referă la viața personală a președintelui și la vulnerabilitățile și slăbiciunile pe care le-a avut înainte și în perioada scurtului său mandat ca președinte. Serviciile secrete au profitat din plin de aceste vulnerabilități.

Inga Marie Arvard

Este cunoscut faptul că președintele era foarte sensibil la femeile frumoase. Multe dintre acestea au fost plasate în anturajul lui de cele mai importante servicii secrete ale lumii. Una dintre acestea a fost Inga Marie Arvard.

Oficial, Arvard a fost jurnalist danez. În realitate, lucrurile au stat cu totul altfel. În perioada celui de al Doilea Război Mondial, Arvad făcea parte din anturajul lui Hitler. Ea s-a bucurat de anumite favoruri pe care Hitler i le-a făcut ca urmare a activității de spionaj pe care a efectuat-o în favoarea Germaniei.

În anul 1931, câștigă concursul de regină a frumuseții în Copenhaga. După două căsătorii, emigrează în SUA, unde devine jurnalistă la Hollywood. Era considerată frumusețea perfectă.

Goebbels i-o prezintă lui Hitler și pe lângă relația intimă pe care au avut-o, publică trei interviuri acordate de Hitler. S-a spus că Hitler se îndrăgostise nebunește de Arvard.

Ajunsă în SUA, face cunoștință cu Kennedy, prin intermediul surorii acestuia Kathleen, jurnalistă. În timpul războiului, Kennedy a lucrat la departamentul de informații al marinei americane. În momentul în care superiorii săi au aflat de relația cu Arvard, Kennedy a fost mutat pe un post care nu presupunea accesul la informații clasificate.

În presă apar primele informații despre relația dintre cei doi. Era un subiect sensibil, mai ales că tatăl lui Kennedy era ambasador în Marea Britanie. Viitorul președinte este obligat să întrerupă relația cu Arvard, în aparență, pentru că cei doi au continuat să se întâlnească. FBI-ul le supraveghea atent toate întâlnirile.

Scrisorile ciudate

Un lucru deosebit de grav avea să se producă la câteva zile după ce Kennedy a fost ales președinte. Kennedy s-a urcat în avionul prezidențial Air One Force și a plecat în Tucson, unde s-a întâlnit cu Arvard.

Kennedy - Documente declasificate: Viața și slăbiciunile președintelui Kennedy

Printre documentele declasificate sunt și o serie de scrisori pe care și le-au scris cei doi. În una dintre ele Kennedy vorbește despre război ca fiind o afacere murdară.

FBI-ul avea o listă lungă cu femei faimoase care au trecut prin patul președintelui. Printre acestea actrițele Kim Novak, Angie Dickenson, Marilyn Monroe. Temutul șef al FBI-ului, Hoover, l-a șantajat pe Kennedy, pe toată perioada cât a fost președinte, cu legăturile nepermise pe care le avea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top