În ziua de 22 noiembrie 1963, președintele american John F. Kennedy a fost asasinat în în Piața Dealey din orașul Dallas, statul Texas. Atât poliția locală, cât și serviciile secrete americane, au început una dintre cele mai mari anchete desfășurate în Statele Unite ale Americii din toate timpurile.

Dovezile nu au fost niciodată foarte clare, chiar dacă în cele din urmă s-a descoperit un presupus ucigaș. Gurile rele susțin și în ziua de astăzi că întreaga operațiune a fost regizată și că ordonarea uciderii lui John F. Kennedy a provenit din interiorul aparatului politic. Această teorie, chiar dacă pare bizară, este susținută de misterul care planează în jurul doamnei Babushka.

Doamna Babushka, o femeie misterioasă?

Analiza dovezilor asasinării lui Kennedy au scos la iveală faptul că în foarte multe cadre apare o femeie bizară. Îmbrăcată cu un parpalac gri și cu o eșarfă care îi acoperea capul, purtată în stilul bătrânelor rusoaice, a căpătat porecla de Babushka, care în limba rusă înseamnă babă.

Doamnei Babushka pur și simplu a filmat întregul eveniment de parcă știa ceea ce urmează să se întâmple. Nu s-a mișcat de la locul crimei decât în momentul în care poliția a înconjurat zona și curioșii au fost astfel îndepărtați. Pentru că apărea obsesiv în toate filmările și majoritatea fotografiilor, anchetatorii au încercat s-o identifice pentru a discuta cu ea și pentru a le prezenta imaginile filmate.

Bineînțeles că doamna Babushka a dispărut fără urmă și nimeni nu putea să ofere niciun detaliu despre ea. Un mister care s-a încercat a fi elucidat în 1970, când la o secție de poliție s-a prezentat Beverly Oliver, o femeie de vârstă mijlocie, care susținea că ea este Babushka. Povestea pe care a susținut-o era alambicată, motiv pentru care nimeni nu a crezut-o.

Loading...

Babuska

În acest fel, nici până în ziua de astăzi nimeni nu poate spune cu adevărat cine a fost doamna Babushka și motivul pentru care a filmat întreaga scenă din Dallas. Misterul continuă să existe și în ziua de astăzi și probabil că nu va fi niciodată elucidat.

loading...