Descopera

Dispariții misterioase în TRIUNGHIUL DRAGONULUI

În lume există multe zone periculoase unde se produc fenomene inexplicabile și implicit accidente soldate cu victime și pagube materiale.

Triunghiul Dragonului sau Marea Diavolului este un astfel de loc unde s-au produs dispariții de vapoare, fără să se poată da o explicație veridică acestor cauze.

Zona este situată în apropierea Japoniei spre Guam. Zona este renumită pentru activitatea seismică. Fundul oceanului s-a prăbușit până la adâncimea de 12000 de metri. Insulele care existau în zonă au fost înghițite de ape, ca urmare a acestui fenomen.
Există o listă întreagă de vapoare, ambarcațiuni și avioane care au dispărut misterios. Există mărturii ale marinarilor și piloților care au parcurs zona și care susțin că au avut devieri comportamentale, sentimente și senzații ciudate.

Măsurătorile au arătat că activitatea magnetică din această zonă este superioară celei din Triunghiul Bermudelor. Legendele japoneze vorbesc despre dragoni care ar fi cauza acestor dispariții și că în interiorul apelor există un spațiu, un univers, unde timpul este prizonier.

Pescarii din zonă susțin că au avut viziuni cu vase fantomă. Guvernul japonez s-a implicat în încercarea de a elucida toate aceste fenomene. În anul 1955, a fost finanțat un proiect în care vasul de cercetare Kaio Maru 5 a investigat zona. Vasul era dotat cu aparatură de ultimă generație și mai mulți oameni de știință au fost cooptați pentru aceste cercetări.

Vasul a dispărut în mod misterios. În anii 1960, au început să se facă conexiuni cu Triunghiul Bermudelor. Au fost lansate ipoteze cu privire la faptul că în profunzimea oceanului există o bază extraterestră sau că inversarea polilor magnetici ar fi cauza.

Nu știm care ipoteză este reală, cert este că în lume există două zone unde s-au produs cele mai multe dispariții de nave, avioane și persoane, Triunghiul Bermudelor și Triunghiul Dragonului.

Ivan Sanderson, cercetător, susține că pe planetă există 12 zone cu puternice perturbații geomagnetice. Două dintre acestea sunt la poli, cinci pe paralela de 30 de grade latitudine nordică și cinci pe paralela de 30 de grade latitudine sudică. Între cele două zone există o distanță de 72 de grade.

Conform afirmațiilor făcute de Sanderson, în aceste zone s-au produs dispariții misterioase de avioane și vapoare.
Revenind la Triunghiul Dragonului, s-a observat că în această zonă, anomaliile sunt similare cu cele din Triunghiul Bermudelor. Ne referim la faptul că apa se ridică câțiva metri de manieră inexplicabilă, pe cer apa lumini care preced fenomene meteorologice, furtuni care se produc din senin.

TRIUNGHIUL DRAGONULUI - Dispariții misterioase în TRIUNGHIUL DRAGONULUI

Charles Berlitz a făcut o statistică a disparițiilor, în cartea sa, Triunghiul Dragonului. Lista începe cu dispariția mai multor corăbii și a 40000 de luptători ai armatei lui Kubilai Khan, care încercau să cucerească Japonia. Urmează, petroliere cu o capacitate de 200000 tone, nave de război sau submarine nucleare rusești. În prezent, în zonă este interzisă navigația.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top