Bizar

DISPARIȚII MISTERIOASE ÎN OCEANE ȘI MĂRI

În anul 2016, 85 de nave au dispărut fără urmă. Un sfert dintre acestea au dispărut în apele Chinei de sud, o zonă care se întinde până în Indonezia, Filipine, Indochina. Navele au dispărut fără urmă, cu toate că au fost efectuate căutări luni de zile.

Allianz Global Corporation a stabilit un clasament al zonelor unde se produc astfel de dispariții. Pe locul doi se află Marea Mediterană, urmată de Marea Neagră. Peste 15% dintre dispariții se produc în Marea Neagră.

Oceanele și mările rămân un mister. Multe ipoteze au fost avansate cu privire la dispariția acestor nave. De la furtuni, uragane, anomalii magnetice, pirați, calamari gigantici sau fenomene extraterestre.

În anul 1812, a dispărut vasul american Patriot. Au fost efectuate căutări luni de zile pentru a găsi urme, dar și răspunsuri la această misterioasă dispariție. La bordul vasului se afla și Theodosia Burr Alston, soția guvernatorului din Carolina de Sud, care după moartea fiului său se îmbarcase pe vapor pentru a ajunge la New York.

Mulți ani mai târziu, un șef indian susținea că a salvat o femeie care înainte de a muri i-a dăruit un pandantiv pe care era inscripționat numele de Theodosia.

În anul 1641, are loc o dispariție spectaculoasă. O corabie spaniolă cu o cantitate impresionantă de aur, argint și bijuterii, care plecase din Mexic către Spania a dispărut. Și astăzi se fac cercetări pentru a recupera faimoasa comoară.

În anul 1918, s-a înregistrat oficial prima dispariție a unei nave în celebra zonă numită Triunghiul Bermudelor. USS Cyclops era o navă performantă pentru acele vremuri. Ea transporta petrol din Barbados către USA. Nava a dispărut în condiții misterioase fără a lăsa vreo urmă.

Despre Marea Neagră se spune că majoritatea disparițiilor de nave sunt cauzate de anomaliile magnetice. Alți specialiști consideră că hidrogenul sulfurat produce bule periculoase, inflamabile și toxice.

În 5 decembrie 1945, au dispărut cinci bombardiere americane în Triunghiul Bermudelor. În aceeași zi, în Triunghiul Morții de lângă Crimeea au dispărut cinci bombardiere rusești. Nu s-au putut explica cauzele acestor dispariții, însă coincidenţa este una mai mult decât stranie.

Poate că cea mai misterioasă dispariție a fost cea din anul 1991, atunci când 80 de muncitori ruși care lucrau pe o platformă maritimă au dispărut brusc, fără a transmite un SOS.

loading...
Comments
To Top