DISPARIȚII MISTERIOASE, ENIGMELE FĂRĂ RĂSPUNS ALE OMENIRII

Dacă privim în trecut vom găsi cazuri de dispariție care au rămas, în ciuda cercetărilor, misterioase și fără explicații. În anul 1707, în timpul războiului de succesiune din Spania, 4000 de militari care se aflau pe frontul de luptă au dispărut fără urmă. Dispariția s-a petrecut în munții Pirinei. Spaniolii au trimis trupe în căutarea militarilor. Nu au găsit nici oameni nici arme.

În 1858, un batalion de 650 de oameni a dispărut într-o pădure din Saigon. Un alt batalion care se afla la o distanță de 2 kilometri nu a observat nimic. Cazul cel mai celebru este cel de la Norfolk, din 1915. Un batalion format din 267 de militari care apărau trupele franceze și engleze, de germani a dispărut fără urmă. Deoarece batalionul se afla într-o vale, soldații englezi care se aflau pe un munte apropiat au asistat la un eveniment misterios și ciudat. Totul s-a petrecut în luna august, într-o zi însorită, când instantaneu un nor uriaș a cuprins toată valea. După câteva minute, norul s-a retras iar batalionul dispăruse. Nu au fost găsiți nici caii, nici armamentul batalionului.

În 1917 a fost întocmit un raport în acest sens, conform mărturiilor făcute de militarii englezi.
Un alt eveniment misterios s-a produs în 1937, când armata japoneză invada China. Un batalion chinez, de 3000 de militari a dispărut fără urmă. Rapoartele militare japoneze confirmă faptul că nu a avut loc nicio bătălie în care să fi murit chinezii. În aceste momente de dispariții misterioase, documentele vorbesc despre apariția unor nori uriași deasupra locului dispariției. Cercetătorul rus, Kuzinov, susține că în 1989, când el se afla într-o pădure din Rusia, un nor ciudat s-a apropiat de el. El susține că o făptură ciudată îl privea din acel nor.

Un alt caz celebru este cel al unei familii, cu doi copii, care se aflau pe malul unui râu din Rusia. Un nor uriaș i-a acoperit. Cu toate că femeia și-a prins de mână soțul, acesta a dispărut în nor. Femeia a observat în interiorul norului o navă în care se aflau militari. Bărbatul a fost examinat minute bune, după care l-au lăsat pe malul apei. El a declarat că militarii veneau din viitor și aveau drept scop cercetarea oamenilor.

Un alt caz misterios s-a produs în 4 decembrie 1872, când marinarii de pe un vas au observat un vapor plutind în derivă. Câțiva marinari s-au urcat la bordul navei pentru a vedea ce se întâmplă. Tot echipajul dispăruse, iar pe navă nu erau semne de luptă. Hainele, hrana și chiar încărcătura de pe vas erau intacte. Vasul se numea Mary Celeste. Vasul a fost construit în 1868 și a fost botezat Amazon. Se pare că vasul a fost sortit să aibă multe ghinioane. Primul căpitan al vasului a murit din cauza unei febre galopante, apoi vasul a luat foc, s-a ciocnit cu un alt vas. În jurnalul de bord, ultimele informații despre călătorie erau făcute în 25 noiembrie. S-a constatat că pe vas exista hrană pentru 6 luni. Unde au dispărut marinarii în condițiile în care vasul era în stare foarte bună de a naviga?

disparitii

În bucătărie, plita pe care găteau era încă caldă dar ce e mai curios, pipele marinarilor erau așezate pe o etajeră. Specialiștii spun că niciun marinar din acele vremuri, nu ar fi părăsit vasul fără pipa lui.
Ultimul armator al vasului a decis ca vasul să fie dus în apropierea unui recif și scufundată, pentru a scăpa de ghinion. Spre mirarea marinarilor care au dus vasul în acel loc, acesta continua să plutească.
În 2001, o echipă de cercetători au descoperit nava, scufundată lângă acel recif. Misterul continuă să planeze și astăzi asupra acestui vas și a marinarilor dispăruți fără urmă.

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și